Site pictogram Movie Addicts

Review The Hitman’s Wive’s Bodyguard

Review The Hitman's Wive's Bodyguard

Na het succes van The Hitman’s Bodyguard zijn top-bodyguard Michael Bryce (Ryan Reynolds) en huurmoordenaar Darius Kincaid (Samuel L. Jackson) terug en er wacht hen opnieuw een gevaarlijke missie. Waar in deel één te zien was hoe Bryce gedwongen moest samenwerken met zijn aartsvijand Kincaid, is het duo drie jaar later opnieuw tot elkaar veroordeeld. Ditmaal om Kincaid’s vrouw Sonia (Salma Hayek) te beschermen, alleen is de oplichtster nog veeleisender en krankzinniger dan haar echtgenoot. In een bizar kat-en-muisspel met hun maniakale tegenstander (Antonio Banderas), vliegen de kogels, ontploffingen en achtervolgingen je opnieuw om de oren.

Ryan Reynolds doet precies wat je van hem zou verwachten en zet Bryce neer zoals we hem ook kennen uit het eerste deel. Lekker adrem, zijn veelzeggende blikken die je misschien wel mist wanneer je even niet oplet. Ook zeker de vele inkoppertjes en oneliners wanneer hij weer (tegen zijn zin) in levensgevaarlijke situaties belandt. Ik kan daar altijd wel van genieten en lag dan ook regelmatig in een deuk. Ben je echter niet van zijn humor dan ga je weinig plezier beleven aan deze film.

Salma Hayek daarentegen speelt een heerlijke grove, loslippige sluwe oplichtster. Zij gaat helemaal los in deze film, volgens mij is er geen zin waar niet minimaal 1 scheldwoord in zit. Je ziet haar ook echt genieten van haar rol, ze gaat er helemaal in op. Ondanks haar leeftijd staat ze goed haar mannetje in de actiescènes. Zij en Samuel L. Jackson zijn natuurlijk niet de jongste meer, maar dat is niet zeker niet te merken in de vecht- en actiescenes. Ze houden zich goed staande tegenover de jongere cast.

Is het een hoogstaande film die er op en top uit ziet?? Nee. Is de film vermakelijk? Ja zeker! De actiescenes zijn lekker over the top en de zwarte humor druipt er weer vanaf.

Mede door de inside jokes, die vooral vanuit de hoek van Ryan Reynolds komen, maakt de film nog leuker om naar te kijken. Misschien zijn deze niet voor iedereen even duidelijk, maar als je Ryan Reynolds een beetje volgt op social media dan zijn ze bijna niet te missen. Voor mij in ieder geval niet en dat zorgde ervoor dat ik regelmatig in een deuk ligt

Ik vond het wel leuk om Salma Hayek een keer grofgebekt te zien in een film. Ik moet wel zeggen dat het wel op het randje zat van ja ja nu weten we het wel. Maar voor mij was het nog net binnen het randje. Een ander zou er misschien wat meer moeite mee hebben. Als je daar tegen kan, de inside jokes snapt en gewoon lekker brainless actie wil zien, dan zou ik deze film zeker gaan kijken! Heel hoogstaand is het natuurlijk niet, maar soms is het vermaak leuk genoeg om de film het kijken waard te maken.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar