Site pictogram Movie Addicts

Review The House with a Clock in its Walls

Review The House with a Clock in its Walls

Wanneer de ouders van Lewis (Owen Vaccaro) komen te overlijden gaat hij bij zijn vreemde oom Jonathan (Jack Black) wonen. Na zijn spannende eerste nacht komt Lewis erachter dat Jonathan een warlock is, samen met zijn buurvrouw Florence (Cate Blanchett). Jonathan en Florence zijn al jaren opzoek waar het getik in de muren vandaan komt, maar kunnen de klok maar niet vinden. Als Lewis indruk wilt maken op een jongen op zijn nieuwe school gaat het mis en komen er duistere krachten los. Samen met Jonathan en Florence gaat Lewis de strijd aan tegen deze duistere krachten, maar zijn zij wel  sterk genoeg om deze krachten te bedwingen??

Jack Black is wel echt de perfecte acteur voor deze rol, ik zou ook geen andere acteur kunnen bedenken voor deze rol. Het mysterieuze straalt van hem af en hij gaat ook echt helemaal op in zijn rol als warlock. De samenwerking met Cate Blanchett is heerlijk om naar te kijken. Je krijgt echt het gevoel dat ze al jaren bevriend zijn. Ze zijn goed op elkaar ingespeeld en voelen elkaar goed aan. Ik heb dit jaar meerdere films met Cate Blanchett gezien, en elke rol was compleet anders, maar zij weet elke rol perfect neer te zetten. Ook deze rol zet ze moeiteloos neer alsof zij dit in het dagelijkse leven is. Owen Vaccaro laat zich zeker niet wegspelen door de twee ervaren acteurs. Hij speelt erg overtuigt en je ziet hem genieten van zijn rol. Ik kende Owen van Daddy’s Home (1 en 2), maar dat was wel een hele andere soort rol als deze en daar was zijn rol natuurlijk een stuk kleiner. Een grotere rol als deze kan hij ook zeker aan en speelt hij vol overtuiging.

Het is een kinderfilm (9+ jaar), maar ik moet er wel bij zeggen dat wanneer je deze met je gaat kijken in de bioscoop, je kind wel al wat gewend moet zijn qua spanning en schrikeffecten. Het is best een spannende film met af en toe goede schrikmomenten. Wanneer je kind nog niet dit soort films is gewend, dan kan het best heftig over komen. Onze zoon van 9 jaar heeft al aardig wat Marvel films gezien en zelfs bij hem zou ik deze overdag gaan kijken zodat hij nog even de tijd heeft om de film een plek te geven. Voor de mensen die Goosebumps hebben gezien, hiermee zou je deze wel een beetje kunnen vergelijken qua spanning. Ik vond het een vermakelijke en mooie film. Ik werd meegenomen in deze mooie en fantasierijke film, terwijl ik er stiekem wel een beetje tegenop zag. Ik had gevoel dat het niet echt iets voor mij zou zijn en de trailer sprak mij niet heel erg aan. Maar ik ben blij dat ik ‘m gezien heb en als het moet ga ik gerust een tweede keer naar deze film om deze met mijn zoon te gaan bekijken. Is je kind een beetje spanning en avontuur gewend? Dan is deze film zeker een aanrader en anders zou ik even wachten tot de film op dvd uit komt. Eli Roth laat hiermee zien als regisseur meer te kunnen dan louter gruwelijke volwassen horror te maken.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar