Site pictogram Movie Addicts

Review The Human Voice (vanaf 25 maart te zien op Picl en Cineville)

Review The Human Voice (vanaf 25 maart te zien op Picl en Cineville)

Pedro Almodovar heeft een grote naam in de filmwereld, echter heeft deze regisseur alleen nog maar Spaanstalig werk afgeleverd. Met The Human Voice levert hij voor het eerst een korte Engelstalige film af en met Oscarwinnares Tilda Swinton in de hoofdrol beloofd dat toch wel wat.

Een vrouw zit in een appartement waar een stapel koffers klaar liggen om meegenomen te worden. Op het bed ligt een pak gedrapeerd en de hond voelt zich verloren. De man zal niet meer terugkeren en de relatie is voorbij. Toneel en realiteit lopen in elkaar over wanneer we te zien krijgen hoe de vrouw omgaat met de verbroken relatie.

Pedro Almodovar had tot op heden nog geen Engelstalig werk afgeleverd. Hij toont met The Human Voice dat zijn stijl, welke onlosmakelijk bij hem hoort en herkenbaar is, met de juiste acteur of actrice zeker ook werkt in het Engels. Met Tilda Swinton heeft hij dan ook een wereldactrice voor de camera staan welke een masterclass geeft in het doorlopen van emoties welke horen bij een break-up. Door de manier waarop zij via de telefoon praat met iemand die jij als kijker niet hoort en de manier waarop zij met de hond omgaat snap je als kijker precies wat er aan de hand is en waar zij onder leZij lijkt zich ook helemaal thuis te voelen in de bijzondere opzet waarbij realiteit en toneel in elkaar overlopen. De vormgeving en aankleding zien er fantastisch uit in al hun eenvoud en toch is er over alles nagedacht. The Human Voice is absoluut het werk van Pedro Almodovar en met Tilda Swinton in de hoofdrol welke een topprestatie levert is The Human Voice een korte maar absolute must see voor de filmliefhebber.

Trailer

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar