Site pictogram Movie Addicts

Review The Hunger Games: Mockingjay Part 2

jennifer-lawrence-hunger-games-mockingjay-part-2.png(1)

Het laatste deel van The Hunger Games welke in 2en was geknipt en we hadden met MovieAddicts een uitdaging, want we kwamen erachter dat de twee van ons die de film eventueel als eerste zouden zien het Mockingjay deel 1 niet gezien hadden. Mark de Vogel is er toch ingedoken en hieronder kun je zijn ervaring met het laatste deel terug lezen en of deze in feite trilogie goed wordt afgesloten.

The Hunger Games: Mockingjay Part 2 is de allesbepalende finale van de The Hunger Games reeks. Nadat Katniss Everdeen (Jennifer Lawrence) twee keer de Hongerspelen heeft overleefd gaat ze samen met Gale (Liam Hemsworth), Finnick (Sam Claflin), Peeta (Josh Hutcherson) en een eenheid van District 13, de confrontatie aan met President Snow (Donald Sutherland). Het wordt een ongeëvenaarde strijd tegen het Capitool, waarin zij hun leven riskeren om de bevolking van Panem te bevrijden en President Snow van zijn troon te stoten. De dodelijke vallen, vijanden en morele keuzes die hen te wachten staan, zijn uitdagender dan ooit te voren. Katniss beseft zich dat dit geen strijd is om te overleven, maar dat ze de toekomst van velen zal bepalen.

Het laatste deel van The Hunger games is ook meteen de laatste film waar Philip Seymour Hoffman in mee speelt. De film kwam een beetje traag op gang (een veel gehoord kritiek puntje op Mockingjay part 1), maar weet zich toch nog te herstellen later in de film. Jennifer Lawrence speelde weer top in deze film als Katniss en overtuigd als de heldin tegen wil en dank, welke steeds meer vrede krijgt met haar rol in de opstand. Ook de andere acteurs die een beetje nieuw voor mij waren deden het goed en er was duidelijk een klik. Josh Hutcherson wist te overtuigen als de mysterieuze Peeta waarvan je lang in het ongewisse blijft of hij nou bij de opstand hoort of een verrader is. Donald Sutherland overtuigd net als alle vorige delen als de manipulatieve en machtswellustige Snow. Liam Hemsworth en Sam Clafin komen er als Gale en Finninck een beetje bekaaid af en spelen vooral een dienende rol in het geheel. Het einde was ook compleet onverwacht voor mij, mede doordat ik een hele andere afloop in mijn gedachten had. De film zelf zit wel vol actie, humor en drama en op een klein moment een beetje horror. Wat drama betreft scoort de film ook, want op een echt tragisch moment ging er bij mij zelfs nog een traantje van af. Het 3D in de film voegt weinig toe en dat was erg jammer. Wat ik ook jammer vind is dat er geen IMAX release komt, want laten we eerlijk wezen dat had deze film wel verdient. Het was het wel raar om deze als eerst te zien, aangezien ik de vorige delen nog niet had gezien.

 

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar