Site pictogram Movie Addicts

Review The Huntsman: Winter’s War

the_huntsman_winter_s_war_02038117_st_10_s-low

The Huntsman: Winter’s War is het vervolg op gemixt ontvangen Snow White ande The Huntsmanen wederom met Chris Hemsworth, die terugkeert in zijn rol als de iconische Eric the Huntsman uit Sneeuwwitje. Hij wordt ditmaal vergezeld door zijn vriendin/vrouw Sarah (Jessica Chastain). De ijskoningin (Emily Blunt) wil de befaamde spiegel in handen krijgen, maar de twee jagers (die door haar zijn getraind), proberen dit te voorkomen. Ze willen niet dat de hele wereld onder een laagje ijs komt te liggen.

De film start meerderen jaren voor de gebeurtenissen uit Snow White and the Huntsman en geeft ons een idee waar Eric vandaan komt. Hij was als kind ontvoerd door de ijskoningin, die heel toevallig de zus is van de slechte koningin uit Snow White. In het ijspaleis werd Eric samen met de andere kinderen getraind tot Huntsmen. Zij werden een sterk leger die de andere koningen in het land tot hun knieën moesten brengen. Eric wordt echter verliefd op een andere Huntsman, meer een Huntswoman. Dit is verboden, aangezien de ijskoningin liefde als verraad ziet (na er iets in haar verleden is gebeurt). Eric wordt verbannen en ineens maken we een tijdsprong naar de gebeurtenissen na Snow White and the Huntsman. Hier wordt Eric opgeroepen om de spiegel in veiligheid te brengen.

Het is moeilijk om te definiëren wat Huntsman nou precies is. Het is namelijk een prequel, sequel en een spin-off tegelijkertijd. Al is Huntsman Winter’s War is niet echt een sequel, omdat sneeuwwitje helemaal niet voorkomt in de film, dus dat maakt het in mijn ogen meer een spin-off. Gelukkig wel van Eric, aangezien hij het meest interessante personage uit de vorige film was. Huntsman: Winter’s War is een redelijk standaard avonturenfilm. De film balanceert tussen scenes met wat meer actie en scenes waar onze helden op pad zijn. Eric wordt nog is vergezeld door twee dwergen, eentje die we ook nog kennen uit de vorige film. De dwergen Nion (Nick Frost) en Gryff (Rob Brydon) leveren de nodige dosis komedie hier en daar. En ik ga eerlijk toe geven Nick Frost is wel een acteur die mij vaak aan het lachen maakt, dus ook in deze film. De special effects in de film zien er prima uit, in de film wordt over het algemeen goed geacteerd en ook Chastain en Hemsworth hebben de nodige chemie op het scherm, maar toch mist deze film iets. Het is een soort duistere versie van Frozen, maar de The Huntsman mist de authenticiteit die films van elkaar doet onderscheiden. Het is een film die weinig risico’s durft te nemen en van de ene naar de andere cliché springt. De film eindigt nog is met een flauwe laatste shot dat hint naar een vervolg, maar of die komt zullen we nog wel zien. Dat maakt van The Huntsman toch een film die weinig mensen over een maandje zich nog zullen herinneren.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar