Site pictogram Movie Addicts

Review The Hustle

Josephine (Anne Hathaway) is een high class oplichtster en heeft hierdoor een riant bestaan opgebouwd wanneer zij per toeval Penny (Rebel Wilson) tegen het lijf loopt. Als Penny in dezelfde plaats als Josephine te werk wilt gaan bedenkt Josephine het sluwe plan om met haar samen te werken, in de hoop op deze manier van haar af te komen. Samen lichten ze aardig wat mannen op en gaan ze een strijd met elkaar aan wie als eerste de jonge miljardair Thomas (Alex Sharp) heeft opgelicht.

Anne Hathaway doet niet alleen veel accenten, maar spreekt ook een aardig woordje over de grens waaronder Nederlands. Maar haar “gewone” accent tijdens de film is Brits en ik moet eerlijk zeggen dat ik mij daar erg aan stoorde. Ik weet dat het er zo dik bovenop moest liggen vanwege de sfeer van de film, maar mij irriteerde het voornamelijk. Ik vind haar een actrice die veel verschillende rollen kan spelen en regelmatig lekker over the top speelt. Maar haar valkuil is dat het af en toe net iets te over the top is, waardoor het wat irritant kan worden.

Ik houd van Rebel Wilson haar humor en haar zelfspot, maar ik was wel bang dat ik het nu wel allemaal gezien zou hebben en dat het oh heb je haar weer humor zou worden. Maar dat viel alleszins mee, zij zorgt toch wel voor de meeste lachmomenten in de film. Haar heerlijke onbeschaamde handelingen en opmerkingen. Ergens is zij denk ik een voorbeeld, misschien zelfs wel een verademing voor de flinkere vrouwen. Ik weet dat ik dat zelf wel heb/had, als ik de helft van haar zelfvertrouwen en de maling aan anderen had was ik een gelukkiger mens.  

Alex Sharp is een leuke toevoeging aan de twee dames. Hij speelt het erg leuk en staat best goed zijn mannetje tussen de toch wel ervaren actrices.

Toen de film afgelopen was wist eigenlijk niet zo goed wat ik er van moest vinden. Vond ik het nou een leuke film of toch niet?? Het feit dat ik er over na moest denken zegt eigenlijk al genoeg natuurlijk. Het is geen slechte film, maar echt hilarisch vond ik de film ook niet. Er zitten wel echt een paar hele leuke stukjes in, maar helaas valt het hier en daar ook net iets te dood. En wat ik al eerder zei was de rol van Anne Hathaway voor mij net te overdreven.

Het verhaal is leuk bedacht en over het algemeen goed uitgewerkt. Maar hier en daar had het toch wat beter gemogen en de grappen hadden af en toe ook wat scherper gemogen. De oplicht praktijken zijn wel erg leuk, leuk bedacht en eindigen soms ook in hilarische situaties. Ik zou de film niet zo zeer aanraden voor in de bioscoop, maar als hij uit is op dvd dan is hij zeker het kijken waard.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar