Site pictogram Movie Addicts

Review The Interview

Wat een heisa vorig jaar om deze film, met als dieptepunt dat Sony hem in Amerika niet uit ging brengen met kerst zoals gepland. En waarom al die heisa? Omdat het een ‘komische’ film was over hoe een talkshowhost en zijn producer benaderd worden om de leider van Noord-Korea te vermoorden. Alsof dat serieus te nemen is, ach het liet vooral zien hoe humorloos radicalen kunnen zijn, want ondertussen heeft de film zijn productie kosten bijna terug verdient mede dankzij het uitbrengen op video on demand. Nu rest de vraag waren de terroristen op weg om ons van een meesterwerk te beroven of probeerden ze ons juist van een wanstaltig product te redden.

Skylark (James Franco) is een zeer succesvol talkshowhost waarbij de meest bekende artiesten bijzondere uitlatingen doen. We zijn getuigen van fantastische openbaringen van onder andere Eminem en Rob Lowe. Zijn beste vriend en tevens producer Aaron (Seth Rogen) wil echter meer uit zijn werk halen en ook items maken die er toe doen in de wereld. Dan presenteert zich een unieke kans wanneer ze erachter komen dat Kim Jun Gun een groot fan is van de talkshow en instemt met het doen van een interview in Noord-Korea. Wanneer dit naar buiten komt worden de heren al snel benaderd voor een moordcomplot met alle gevolgen van dien.

The Interview heeft veel publiciteit gehad, welke grotendeels niet eens door de studio zelf geinnitieërd was. Om heel eerlijk te zijn is the Interview vooral geschikt voor mensen die houden van een beetje over the top humor, want over the top is het regelmatig. The Interview en vooral James Franco balanceren regelmatig op het randje van schreeuwerig en gaan er af en toe ook echt overeen. Seth Rogen probeert zoals zo vaak in zijn films wat meer de rust zelve te zijn en dit contrast is heel duidelijk en zorgt ook voor wat balans. De chemie tussen de 2 heren is duidelijk hoewel sommige deze vriendschap niet zullen begrijpen, gezien het infantiele karakter van Skylark. De scene’s met de CIA zijn, op een scene na(Waarin Seth Rogen het opgestuurde pakketje moet veiligstellen), pijnlijk met missers en rake grappen. Wat het beste werkt is wanneer de over de top spelende James een band opbouwd met de Noord-Koreaanse leider, daar deze twee op één lijn lijken te zitten. Subtiliteit is vaak ver te zoeken in deze film en daar moet je van houden. Tussen alle schreeuwerigheid zitten nog wel een paar subtiele grappen en het begin is fantastisch waarbij meerdere bekende artiesten (Eminem, Rob Low en Joseph Gordon-Levitt) hun eigen imago te kijk zetten met bizarre onthullingen in de talkshow van Skylark. The Interview is in de basis een volledig belachelijk verhaal vergelijkbaar met een Hot Shots uit de jaren 90 en meer van dat soort films. Het tekent Noord-Korea, en organisaties die deze dictatuur steunen, dat ze zoveel aandacht aan deze film besteden om hem tegen te houden, want ik vermoed dat hierdoor alleen meer mensen deze film zullen zien (is het niet in de bioscoop dan via VOD, waar deze film in Amerika bijna zijn budget mee heeft terugverdiend) The Interview is niet voor iedereen geschikt, maar stiekem zit er naast het schreeuwerige karakter wat subtiele humor en ironie verstopt en dat maakte dit voor mij een geslaagde komedie

 

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar