Site pictogram Movie Addicts

Review The Invitation @ImagineAFFF

3058561-poster-p-1-karyn-kusama-on-finding-the-perfect-team-to-make-the-invitiation-creepy-as-hell(1)

Michiel Huisman zijn carrière begint steeds meer vorm te krijgen in Amerika. Waar men een paar jaar terug had verwacht dat Carice van Houten de eerstvolgende ster in Hollywood zou worden lijkt Michiel haar toch voorbij te streven. Waar beide te zien zijn in Game of Thrones heeft Michiel al een aansprekende hoofdrol te pakken naast Blake Lively in Age of Adeline en met rollen in de series Treme, Nashville en Orphan Black heeft hij al een aardige reputatie en carrière opgebouwd.

Will is samen met zijn vriendin Kira ingegaan op een uitnodiging van zijn ex-vrouw Eden en haar nieuwe partner David, voor een etentje met vrienden. Eenmaal aangekomen hangt er een heel raar sfeertje waar Will zich duidelijk niet prettig bij voelt. Eden heeft zich samen met David bij een cult gevoegd om haar verdriet over het verlies wat zij samen met Will heeft beleefd tijdens hun huwelijk te boven te komen. De 2 onbekende gasten welke ook tot deze cult behoren doen Will steeds meer wantrouwen over de ware bedoelingen van David. Zijn deze verdenkingen terecht of vertroebelen de herinneringen en het verdriet over het verlies van hun zoon Will zijn zicht op de zaak?

The Invitation begint met een echt ‘WTF’ moment om daarna in een rustig tempo van drama zich te ontpoppen tot een psychologische thriller. Logan Marshall Green weet als de sympathieke maar wantrouwige Will de kijker al snel aan zijn kant te krijgen. Dankzij verschillende wendingen ga je als kijker, net als de overige vrienden en gasten, je afvragen of deze wantrouwen terecht is. Hij krijgt hierin uitstekend tegenspel van de immer charmante Michiel Huisman als David. Het mooie is dat je als kijker vanaf minuut een vermoed dat er iets goed fout is aan deze David. Hij, David (Michiel Huisman), gedraagt zich namelijk wel heel tolerant en begrijpend tegenover Will, die steeds meer als een stoorzender gaat fungeren op wat een gezellig dinerfeestje moest worden. Het enige minpuntje is misschien dat de overige gasten wat oppervlakkige beeldvorming zijn. Aan de andere kant draait het verhaal vooral om Will zijn ex-vrouw Eden en haar vriend David en de spanning die er tussen deze drie heerst. Het sterke wat regisseur Karyn Kusama hier voor elkaar krijgt is dat het drama van verlies welke Will en Eden samen hebben meegemaakt sterk voelbaar blijft in het verhaal en het lang de vraag blijft wie dit verdriet nu beter verwerkt heeft, Will of Eden. De locatie zet al snel de toon voor een dreigend en claustrofobisch sfeertje welke mede door de onbekende gasten nooit weet te verdwijnen. En net wanneer je denkt dat er een climax moet gaan komen, komt die er ook en deze heeft een grotere impact dan wat je op het eerste oog zou verwachten.

 

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar