Site pictogram Movie Addicts

Review The Last Witch Hunter

Untitled(8)

Na het wat tamme derde deel uit de Riddick reeks opent Vin Diesel met The Last Witch Hunter mogelijk de deuren voor een nieuwe franchise. Met Breck Eisner (o.a. remake The Crazies) aan het roer lijkt het erop dat het ook nog eens wat harder mag.

In de moderne wereld verschuilen vele geheimen, maar het meest verbazingwekkende geheim is dat er nog altijd heksen onder ons leven. In een ver verleden is Kaulder (Vin Diesel), een dappere krijger, het gelukt om de almachtige koningin der heksen te doden, maar vlak voor haar dood vervloekte de koningin Kaulder met haar eigen onsterfelijkheid. Hierdoor is hij voor altijd gescheiden van zijn geliefde vrouw en dochter in het hiernamaals. Vandaag de dag is Kaulder de enige overblijvende in zijn soort en dient hij nog altijd de bijl en het kruis welke nog steeds jaagt op kwaadaardige heksen. Er heerst tegenwoordig een vrede voor alle heksen die zich niet bezig houden met zwarte magie tegen mensen. Wanneer zijn begeleider Dolan de 36ste (Michael Caine), op een dag dat hij stopt met zijn werk, wordt vermoord, lijken er kwade krachten in het spel en moet Kaulder zien uit te vinden wie zijn vriend vermoord heeft en waarom.

The Last Witch Hunter is in alles een genre film, welke in opzet het startsein moet zijn voor een nieuwe franchise. Vin Diesel is het charismatische middelpunt van het geheel en draagt deze rol met verve. Het enige minpunt is misschien dat hij minder aan het knokken is in deze film dan anders, wat gezien het magische aspect ook wel weer logisch is. Hij wordt hier geflankeerd door Rose Leslie (o.a. Game of Thrones) die na een aarzelend begin duidelijk groeit in haar rol van heks Chloe. Het sterke hierin is dat de makers hebben gekozen voor een klik tussen haar en Kaulder zonder hier een zoetsappige liefde in te laten opbloeien. Verder is daar oude rot Michael Caine, altijd betrouwbaar, en Elija Wood als de nieuwe Dolan die Kaulder moet begeleiden. Het verhaal kent helaas wel een paar gaten die je als kijker voor lief moet nemen, maar mede dankzij het hoge tempo (de film duurt iets meer dan 100 minuten) kan je als kijker hier redelijk makkelijk aan voorbij gaan. Feit is wel dat een aantal dingen in mogelijke vervolgen wel aan bod moeten komen. Zo is daar Kaulder, die ondanks zijn vloek nog best genadig voor heksen kan zijn (waar komt dit vandaan?) en blijft de vijand in dit deel redelijk eendimensionaal, waardoor deze een stuk minder indrukwekkend en eng overkomt. Leuk feitje is dat de Nederlandse Lotte Verbeek Kaulder zijn overleden vrouw Helena speelt in zijn visioenen en herinneringen. Het geheel ziet er echter wel zeer mooi uit en zoals gezegd Vin Diesel voelt zich duidelijk thuis in deze genrefilm, welke helaas vaak echte spanning ontbeert. Geschikt voor een heerlijk avondje popcorn vermaak en wie weet de start voor een nieuwe Vin Diesel franchise naast de F&F reeks en de xXx reeks waar hij komend jaar weer induikt.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar