Site pictogram Movie Addicts

Review The Lego Movie 2: The Second Part

Review The Lego Movie 2: The Second Part

The Lego Movie was een verademing tussen alle Disney, Pixar en illumination films. Hoe onbegrijpelijk was het dan ook dat die film werkelijk overal won als beste animatiefilm behalve bij de Oscars waar deze niet eens genomineerd was. Na een aantal spin-offs zoals het hilarische The Lego Batman Movie en the Ninjago film is het nu tijd voor het vervolg.

The Lego Movie eindigde natuurlijk met de komst van de monsters van planeet Duplo. Na een heftige strijd is het ondertussen 5 jaar later en leven onze helden in een wasteland. Wanneer een onbekende vijand verschijnt en al Emmet zijn vrienden zoals Lucy, Batman en unikitty ontvoerd moet Emmet nu helemaal alleen aan de slag om zijn vrienden te redden waarbij hij ook nog eens volwassen dient te worden. Ondertussen wordt er een huwelijk voorbereid en probeert Lucy van alles om dit tegen te houden. Hij krijgt hierin hulp van de mysterieuze en stoere Rex Dangervest.

Het is alweer 5 jaar geleden dat de eerste Lego film uitkwam, maar het was meteen duidelijk dat er een vervolg uit zou komen. Valkuilen genoeg voor de makers waarbij herhaling om de hoek loert en de uitdaging ligt in een vervolg te maken welke genoeg vernieuwing brengt. Wat dat betreft ging het eerste deel om het geloof in jezelf vinden en in dit deel moet Emmet volwassen worden, maar hebben we het hier alleen over Emmet? Of speelt er meer? Waar in het eerste deel pas aan het einde de muur werd doorbroken naar de echte wereld gebeurd dat hier regelmatig waardoor de avonturen van onze helden beter te verklaren zijn. Het stemwerk is weer zeer herkenbaar waarbij de gehele cast zich weer heerlijk uitleeft. Toevoegingen zijn onder andere Tiffany Haddish als Prices Whatevra Wa’nabi en Chris Pratt welke naast de stem van Emmet ook die van Rex Dangervest inspreekt. Muziek speelt wederom een grote rol in deze film. Waarbij het aanstekelijke Everything is Awesome lekker bleef hangen na het zien van de eerste film heb je nu de mix Everything is not Awesome en the Catchy song met het veelzeggende refrein This song is gonne get stuck inside your head. Ja dit vervolg swingt ook. Helaas weten de makers dit niet niet de gehele film vast te houden en valt het verhaal toch een paar keer stil. Voor de volwassen kijkers zijn er wel weer veel veel leuke popculture verwijzingen naar onder andere Back to the Future, Die Hard en nog een berg films. De paralellen welke worden getrokken met de gebeurtenissen in de echte wereld geeft de film extra lading. Al met al is dit vervolg nog altijd zeer vermakelijk en visueel zit het weer fantastisch in elkaar kortom een zeer leuke familiefilm voor het hele gezin.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar