Site pictogram Movie Addicts

Review The Lie (Vanaf 6 Oktober te zien op Prime)

Review The Lie (Vanaf 6 Oktober te zien op Prime)

Oktober is natuurlijk traditiegetrouw de Halloween maand en hoewel er veel niet door kan gaan door Corona besteden we wel aandacht aan de vele titels die rond deze datum uitkomen. Prime pakt uit met Welcome to the Blumhouse met 4 titels welke draaien rondom familie en liefde. Aangezien we deze maand vooral aandacht gaan besteden aan horrorfilms waarin het kwaad uit familiare hoek komt passen deze titels uitstekend in dit straatje. Na Black Box, doen we The Lie de tweede van 4 titels welke geschreven en geregisseerd zijn daar opkomend filmtalent.

Kayla is de dochter van de gescheiden Jay en Rebecca. Wanneer zij door haar vader naar een balletkamp wordt gebracht komen ze onderweg een vriendinnetje tegen welke ook onderweg is naar het kamp. Wanneer het vriendinnetje nodig moet plassen maken ze een stop in the middle of nowhere. Kayla gaat met haar het bos in, maar wat er dan gebeurd verandert het leven van Kayla en haar ouders voorgoed.

Eerlijkheid duurt het langst, nou dat geld niet bepaald voor de karakters in deze film. Maar eerlijk is eerlijk het is ook best een dilemma wanneer je als ouders geconfronteerd wordt met iets dat je kind heeft gedaan wat zijn of in dit geval haar toekomst kan bepalen. Het leuke is dat de ouders eerst mijlenver uit elkaar staan na de scheiding, naarmate ze hun dochter proberen te beschermen steeds dichter bij elkaar komen. Het is te danken aan het goede spel van Peter Sarsgaard en Mireille Enos dat dit ook geloofwaardig overkomt. De makers weten zich goed genoeg in te houden waardoor het verhaal niet teveel uit de bocht vliegt. Door het rustig op te bouwen komt elke actie van de ouders geloofwaardig over, maar ook de wisselwerking met hun dochter werkt goed. Joey King behoort ook tot een van de meest getalenteerde actrices van haar generaties. Meer nog dan Black Box is The Lie een thriller welke vanaf moment 1 een stuk spanning met zich meedraagt. Daarbij helpt het dat de situatie nog best realistisch is en iedere ouder zich het dilemma ook wel kan voorstellen. The Lie weet te vermaken en de makers en cast weten het duistere pad welke behandelt wordt geloofwaardig te serveren.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar