Site pictogram Movie Addicts

Review The Lion King

De Lion King is misschien wel het meest iconische verhaal ooit van Disney en deze heeft nu ook een live action versie, nou ja live action.

Simba is de gedoodverfde troonopvolger van zijn vader Mufasa. Wanneer deze bij een tragisch voorval komt te overlijden vlucht Simba uit angst omdat hij zichzelf als schuldige ziet. Hij komt terecht bij Timon, een stokstaartje en Pumba, een wrattenzwijn waarna hij opgroeit tot een volwassen leeuw. Wanneer een oude bekende hem echter vind kan hij zijn lotsbestemming niet uit de weg gaan en moet de demonen uit zijn verleden verslaan om zo zijn plek in de Circle of Life op te eisen.

Het verhaal begint natuurlijk met de introductie van Simba die samen met Nala op pad wil gaan om het koninkrijk te gaan verkennen. Met Donald Glover, John Oliver, JD McCrary (jonge simba), Seth Rogen, Billy Eichner en Beyonce in de hoofdrol. Over de zang talenten en de liedjes heb ik zeer weinig te klagen. De liedjes waren bijna exact hetzelfde als het origineel alleen bij Seth Rogen (Pumbaa) hoorde ik een beetje wat valse noten Dit komt voornamelijk omdat hij nooit echt had gezongen voor deze film werd opgenomen. We komen ook een legende tegen in de film want originele versie werd Mufasa ingesproken door James Earl Jones en ook in de live action versie is hij te horen als hetzelfde personage dat kon bijna niet anders want hoe wil je ooit de stem van Mufasa overtreffen. De Hyena klonken zelfs voor mij een beetje vreemd omdat ik een paar dagen hiervoor nog het origineel had gezien en ze normale maar met z’n drieën zijn. Ook sommige scenes kwamen voor mij wat anders over dan in het origineel. Shenzi is veel duisterder geworden dan in het origineel en Banzai is juist lui en de laatste Ed is mijn hetzelfde gebleven en beperkt zich vooral tot giechelen. Donald Glover spreekt de stem in van de volwassen Simba en doet het aardig want hij blijkt prima te kunnen zingen (wat kan hij niet) en heb bij hem bijna geen enkele valse noot gehoord. Beyonce in de rol van Nala is echt op haar lijf geschreven en zingen kan ze wel. Seth Rogen en Billy Eichner spelen Timon en Pumbaa de komisch stokstaart en zijn maatje het wrattenzwijn. De hilarische moment bij hun zijn bijna hetzelfde gebleven wat mooi is, want bij deze stukken heb ik gewoon echt in een deuk gelegen van het lachen. Ook hun eten kon er niet om liegen, Slijmerig maar smakelijk. The Lion King live action versie is een prima film, maar vond ik toch overbodig voor een live action remake mede omdat ik veel flauwe grappen uit het origineel miste. Visueel is het natuurlijk prachtig gemaakt, maar door echte dieren als referentie te gebruiken gaat ook een boel emotie verloren welke in de getekende versie volop aanwezig was. Dit maakte de film wat serieuzer dan zijn voorganger. Voor de rest heb ik prima genoten van de mooie liedjes die ondanks wat kleine aanpassingen prima overkwamen. De tranen sprongen om sommige stukken ook in mijn ogen want het was een vermakelijke film welke mij terug bracht naar mijn jeugd.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar