Site pictogram Movie Addicts

Review The Lodge

Review The Lodge

The Lodge werd door onze schrijver, Mark de Vogel, afgelopen jaar al bekeken tijdens de Halloween Horrorshow. Nu komt de film ook uit in de bioscoop wat meteen een goede reden is om toch nog een recensie eruit te gooien.

Na het verlies van hun moeder zijn de Mia en Aidan gedwongen om met hun nieuwe stiefmoeder alleen kerst door te brengen in een afgelegen berghut terwijl ze worden bedreigd door een angstaanjagende bovennatuurlijke kracht.

Een verlaten blokhut is niet het meest originele uitgangspunt voor een horrorfilm. Denk aan Cabin in the Woods, Cabin Fever en meer van dat soort films. De enige film die ik zelf ooit gezien heb was Cabin Fever maar die valt totaal niet met TheLodge te vergelijken. In de hoofdrollen spelen Riley Keough, Richard Armitage en Alicia Silverstone. Riley Keough doet het aardig goed als stiefmoeder. De overgang van onzekere stiefmoeder naar paranoïde vrouw wanneer ineens al haar spullen kwijt is overtuigd. Vanaf dat moment slaat de sfeer om, want wie heeft het gedaan? de kinderen of toch iets anders? Zij leeft echt in angst nadat ze ziet wat er gebeurt is en dat merk je ook bijna de hele film dat is mooi om te zien, Richard Armitage speelt een kleine rol als vader van de kinderen maar toch speelt die rol wel overtuigend. Alicia Silverstone speelt een duistere rol die voorheen nooit zouden verwachten van de voormalige Clueless ster. De kinderen weten te overtuigen naast Riley Keough The Lodge bouwt misschien een beetje traag op, maar is wel een lekkere horrorfilm om bij weg te zakken omdat er wel continue wat gebeurd. Wie Goodnight Mommy heeft gezien krijgt direct bevestigd dat die creepy film geen toevalstreffer was geweest voor regisseurs Severin Fiala en Veronika Franz. Ik zelf had de film al in oktober gezien bij de Halloween Horror Show en om eerlijk te zeggen was het toch wel de enige goede horrorfilm die er was die nacht. Ondanks de trage opbouw en weinig jumpscares (Jaja ik houd ervan) gaf deze film op sommige moment mij toch echt wel kippenvel momenten. Een echte aanrader voor mensen die van een slow burner houden

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar