Site pictogram Movie Addicts

Review The Lost World

A het gigantische succes van Jurassic Park kon een vervolg natuurlijk niet uitblijven en 4 jaar later was het dan ook zover. Wederom geregisseerd door Steven Spielberg, keerde onder andere Jeff Goldblum en Richard Attenborough (wel is waar in een kleine rol) ook terug in dit 2de deel.

Het verhaal begint 4 jaar na het drama van Jurassic Park. John Hammond raakt zijn macht binnen Ingen kwijt en zijn neefje wil de macht overnemen en zo de dinosaurussen alsnog exploiteren. Er blijkt namelijk nog een eiland met dino’s te zijn, namelijk Isla Sorna. John Hammond had dit in eerste instantie geheim gehouden, maar nu hij de macht kwijt is wil zijn neefje de dino’s van het eiland halen. John roept de hulp in van Dr. Ian Malcolm (Jeff Goldblum) om groepje te vergezellen, welke al op het eiland zit waaronder ook Ian zijn vriendin Sarah Harding (Julianne Moore). Op het eiland zijn ondertussen ook al de troepen van Ingen gearriveerd, inclusief een jachtteam onder leiding van Roland Tembo (Pete Postlethwait), een ervaren jager die is ingehuurd om de grootste jager de Tyrannosaurus Rex te vangen. Na de nodige tegenslag weten de jagers een T Rex te vangen om mee te nemen naar San Diego, maar of dat nou zo een goed idee was?

The Lost World is een typische vervolg film waar het allemaal meer en groter opgezet mag worden om het eerste deel te overtreffen. Qua casting zijn ze op dezelfde voet verder gegaan met karakter acteurs als Jullianne Moore en Pete Poslethwait, die onder andere Sam Neill en Laura Dern moeten doen vergeten. Met de dochter van Malcolm is ook het kind factor ondervangen. Het verhaal daarentegen hangt van los zand aan elkaar en is nog onlogischer dan in deel 1. Dit is vervangen voor meer actie met de dinosaurussen en specifiek met de T-Rex en de velocirators. Dit zijn ook de stukjes waarop de film op zijn best is en qua spanning in de buurt van het origineel komt. Ook de humor is nog zeer aanwezig en dat was gezien het zwakkere verhaal ook broodnodig. Ondanks de aanwezigheid van Vince Vaughn, die hier een van zijn meest humorloze rollen speelde, valt er genoeg te lachen. Meer is in het geval van the Lost World niet altijd beter en men had beter kunnen werken aan een script wat meer onderhoudend zou zijn. Niettemin blijft de film zeer vermakelijk en zijn de dino’s weer een lust voor het oog. Een leuke film voor tussendoor als je even iets anders wilt als Jurassic Park, omdat je die misschien net even te vaak gezien hebt.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar