Site pictogram Movie Addicts

Review The Magnificent Seven

Haley Bennett and Matt Bomer in Metro-Goldwyn-Mayer Pictures' and Columbia Pictures' THE MAGNIFICENT SEVEN.

The Magnificent Seven (2016) is gebaseerd op The Magnificent Seven uit 1960, die vervolgens weer gebaseerd is op de Seven Samurai uit 1954. Een remake van een remake. Dit is iets wat menig filmliefhebber zal afschrikken. Om eerlijk te zijn ben ik er ook geen fan van. Met een sterk cast probeert regisseur Antoine Fuqua toch wat van deze western te maken.

The Magnificent Seven (2016) gaat over het dorpje Rose Creek dat geterorriseerd wordt door de crimineel Bartholomew Bogue (Peter Sarsgaard). Emma Cullen (Haley bennett) haar man wordt in koelbloede door Bogue neergeschoten en ze zoekt nu wraak. Sam Chisolm (Denzel Washington) loopt haar tegen het lijf. Sam is een premiejager en accepteert de opdracht om Bogue te verjagen. Hij verzamelt een groep van zes andere mannen waaronder de gokker Josh Faraday (Chris Pratt), de scherpschutter Goodnight Robicheaux (Ethan Hawke) en de jager Jack Horne (Vincent D’Onofrio). Samen met de rest vormen zijn een groep van zeven nietsnutten die toevallig erg goed overweg kunnen met hun wapens.

The Magnificent Seven (2016) heeft dezelfde opzet als zijn twee voorgangers. Zeven mannen die zich inzetten om onschuldige burgers te redden. Toch zijn er hier en daar wel wat aanpassingen gemaakt in Antoine Fuqua’s versie. Zo wordt de slechterik op een andere manier neergezet. Peter Sarsgaard’s Bogue, is een “bad to the bone” villain met een industrieel doel. De slechterik uit het origineel was een Mexicaanse bandiet die het dorp uitbuitte voor hun voedsel en drinken. Meer een pestkop dan een creep. Ook de zeven hoofdpersonen zijn hier en daar flink aangepast. Zo is het een meer multiculturele cast. Er is een Indiaan, Aziaat en Mexicaan aan het clubje toegevoegd die allemaal wel wat toevoegen op hun eigen manier.

Als je op zoek bent naar diepgang van personages, dan zit je hier niet bij het juiste adres. Elke keer als men serieus inging op de achtergrond van een ander personage, werd dit snel weggelachen met een flauwe grap en gaan ze naar het volgende onderwerp. De introducties van de personages zijn allemaal vrij vlot aan elkaar geknoopt en onze helden zijn aan het einde van de film niet veel veranderd. Op Ethan Hawke’s Robicheaux na. Ethan Hawke speelt zoals gewoonlijk weer een sublieme rol en mocht voor de tweede keer met Denzel Washington en Antoine Fuqua samen werken na hun succes met Training Day. Alle personages krijgen zo hun eigen momentje met elkaar en individueel, net genoeg om ze boeiend te maken. De grote verassing voor mij was Billy Rocks, het hulpje van Goodnight Robicheaux. Deze wordt gespeeld door Koreaanse superster Byung-Hun Lee. Ik verwachtte dat hij geen woord zou zeggen en alleen in de film zat om wat coole vechtmoves te tonen. Ook Jack Horne is niet wat ik had verwacht. Vincent D”onofrio laat wederom zien dat hij goed is in theatrale en bijzondere rollen. Horne is in elke scene een genot om naar te kijken. Een van de personages waar veel meer mee gedaan had kunnen worden was Red Harvest (Martin Sensmeier) de indiaan. Dit had het meest indrukwekkende kunnen zijn van de film, maar vervaagt de gehele tijd naar de achtergrond. En tja, Chris Pratt is natuurlijk Chris Pratt met een cowboy hoed.

The Magnificent Seven (2016) wijkt af van de formule die vaak wordt gebruikt in westerns. Een langzame opbouw met veel close-ups en een rustige montage. In deze film is alles snel aan elkaar gemonteerd met een vlotte opbouw. Het is eigenlijk een actiefilm, maar dan wel met een western jasje. Of dat je gaat bevallen is een kwestie van smaak.

Ik was aangenaam verast door The Magnificent Seven (2016). Ze bleven trouw aan het origineel en gaven het tegelijkertijd een frisse blik op de bekende western. De film bevat sterke actie en durft risicos te nemen. Voor een film met een rating van 12 jaar en ouder, proberen ze toch zoveel mogelijk het randje op te zoeken. Ook de acteerprestaties van alle acteurs waren op en top. Had deze film in de zomer uitgekomen, was het zeker de blockbuster van het seizoen geweest. The Magnificent Seven is een aanrader en zou nog wel eens kunnen behoren tot mijn favoriete films van het jaar. Laten we zien wat de rest van het najaar ons brengt.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar