Site pictogram Movie Addicts

Review The Mummy

Review The Mummy
The Mummy is de meeste recente toevoeging aan het mummy genre. De Mummy films uit 1999 en 2001 met Brendan Fraser in de hoofdrol zijn een  guilty pleasure voor mij omdat je weet dat het slecht is maar toch graag kijkt (de derde uit 2008 vergeten we liever wel meteen). Tijdens een regenachtige herfst vakantie heb ik die films wel vaker dan 1 keer gezien. In deze verfilming speelt Tom Cruise de hoofdrol als Nick Morton, militaire verkenner/part-time dief die in de Perzische golf opzoek is naar een oude graf tombe. Voordat hij het door heeft is hij terechte gekomen in een situatie met goden, vloeken en andere bovennatuurlijke dingen. De rest van het verhaal komt neer op het redden van de wereld tegen de vernietiging door een op moord beluste Egyptische halfgod.
Zoals je misschien zelf al verwacht had is het verhaal niet het sterkste punt, ondanks de 6(!) schrijvers die hieraan hebben gewerkt. Misschien is dat wel de reden waarom het als een onsamenhangend geheel voelt. Veel dialogen zijn opgezet om het publiek iets te vertellen. Dit is een luie manier van storytelling en kan mij mede hierdoor niet boeien.
Dan de film zelf: deze ziet er prima uit. De productie is goed en de kijker word af en toe nog verrast met zeer goed camera werk. Zo is de scene waarin het vliegtuig, inclusief Tom Cruise, neerstort heel goed gefilmd.
Tom Cruise vertolkt zijn rol met verve. Dit komt mede door de manier waarop hij de actie scenes overbrengt. Hij doet het overgrote deel van zijn stunts zelf en dit zorgt ervoor dat zijn gezicht direct in beeld kan worden gebracht nadat hij een heuvel afgerold is. Dit zorgt voor een overtuigendere actie scene en tevens meer binding. De overige delen vertolkt hij (ook) prima, zo had hij wat goede grappen – maar ook zeker wat minder goede grappen. Over slechte grappen gesproken, de ‘side-kick’ Chris Vail, gespeeld door Jake Johnson slaat de plank volledig mis. Daarnaast zat er nog een niets-zeggend personage. Dit was de ‘love interest’ van Nick Morton, Jenny Halsey, gespeeld door Annabelle Wallis. Zij brengt zichzelf enkel in situaties waaruit ze gered moet worden en wacht hier hopeloos op. Russel Crowe en Sofia Boutella zijn naast Tom Cruise de licht puntjes in de film. Beide karakters hebben een duidelijke toegevoegde waarde voor het verhaal.
Overall is The Mummy een makkelijk wegkijk film die je aanzet als je niet verder wilt zoeken naar iets beters. Qua productie zit de film goed in elkaar en oogt het mooi. Het verhaal kan de aandacht niet vasthouden maar de vele actie scenes wel (mede door Tom Cruise zijn acteer prestaties).
Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar