Site pictogram Movie Addicts

Review The Night Comes for Us (te zien op Netflix)

Review The Night Comes for Us (te zien op Netflix)

Indonesische actiefilms hebben sinds The Raid hun weg gevonden naar de internationale markt net als de acteurs die schitterde in deze actieknaller. Zowel Joe Taslim als Iko Uwais hebben al wat Amerikaanse titels op hun naam staan, maar zijn hun Indonesische roots nog altijd niet vergeten. The Night Comes for Us is een hernieuwde samenwerking tussen Iko Uwais en Regisseur Timo Tjahjanto, na het aardige Headshot, en is exclusief uitgebracht op Netflix.

Ito behoord tot de harde kern van een beruchte en machtige Triad clan wanneer hij ineens een geweten krijgt. Bij een missie keert hij zich tegen zijn opdrachtgevers en red een jong meisje terwijl hij zijn handlangers vermoord. Dit gaat uiteraard niet onopgemerkt en de Triad zet zwaar geschut in om hem te stoppen terwijl er een machtsverschuiving aanstaande lijkt. Ito keert terug bij zijn oude vrienden om hem te helpen, terwijl een van zijn beste vrienden, die inmiddels tot een fixer is opgeleid, juist wordt opgetrommeld om het probleem ‘Ito’ op te lossen.

The Night Comes for Us klinkt duister en als actiefilm zijn er niet veel zo duister en hard als deze. Het verhaal is enerzijds simpel, maar wordt af en toe ingewikkeld door gepraat over oude en nieuwe bondjes en hoe de hiërarchie binnen de Triads (Aziatische maffia) werkt. De basis blijft echter dat een crimineel last van een geweten krijgt en zich besluit tegen zijn voormalige bazen te keren. Het resultaat is geweld, heel veel en bloederig geweld zoals we dat in Amerikaanse films eigenlijk zelden tot nooit zien. Echter in de Aziatische films, en voorganger Headshot, snel duidelijk wordt kunnen deze geharde mannen best wat hebben en als ze gaan gaan ze bloederig. Had ik het nu alleen over mannen? Ook de vrouwen kunnen een aardig robbertje mee knokken waarbij Julie Estelle (Hamergirl uit The Raid 2) weer laat zien op zeer hoog niveau met de mannen mee te kunnen. Joe Taslim schittert in de hoofdrol als Ito en overtuigd als geharde crimineel welke nog wel wat fatsoen in zijn donder heeft. Hij overtuigd ook in de vechtscenes hoewel hij wat grover te werk gaat als bijvoorbeeld een Iko Uwais. Iko Uwais speelt zowaar de slechterik en zowaar er gaat zeer zeker een stuk dreiging uit van zijn personage. De finale tussen deze twee vechtersbazen is er een die niet uit kan blijven en zoals het bij de hele film al het geval is gaat ook dat er bloederig aan toe. De hoeveelheid bloed en geweld zorgt er helaas ook voor dat je op een gegeven moment een beetje murw gebeukt bent en afgestompt raakt. ook omdat er wat betreft opbouw niet heel veel vernieuwends gebeurd, iets waardoor The Raid en zijn opvolger juist tot aan het einde bleven boeien. The Night Comes for Us bied echter wel genoeg om onderhoudensd te blijven tot en met het einde en liefhebbers van keiharde actie kunnen zeker hun hart ophalen waarbij het acteerwerk nog zeer redelijk is voor dit soort actiefilms. The Night Comes for Us is dus wel een aanrader voor de liefhebbers maar zeker niet voor tere zieltjes. Benieuwd of regisseur Timo Tjahjanto bij zijn volgende film nog iets meer weet te doseren want dit is wel al een stap vooruit op zijn voorganger Headshot.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar