Site pictogram Movie Addicts

Review The Night (Te zien tijdens Imagine 2021)

Review The Night (Te zien tijdens Imagine 2021)

In aanloop naar de 2de online editie van Imagine gaan we een rits titels bespreken welke ons al meteen aanspraken. Gisteren was dat Anything for Jackson een komische horrorfilm. Vandaag gaan we voor The Night een bovennatuurlijke thriller waarbij een stel met jonge dreumes incheckt in een hotel waarbij er rare dingen gebeuren. Ik dacht meteen dat kan wel eens interessant gaan worden dus ging ik er even goed voor zitten.

Babek en Neda zijn een getrouwd Iraans stel welke in de VS woont. Samen met hun jonge dochter zijn ze een avondje langs bij vrienden voor eten en gezelligheid. Het aanbod om te blijven slapen wordt afgeslagen ondanks dat de man misschien teveel gedronken heeft om zijn kiespijn te onderdrukken. Onderweg naar huis schiet het niet op en het stel besluit in te checken bij een hotel om daar de nacht door te brengen, maar of dat nou zo’n goed idee was.

The Night is een grotendeels Perzisch gesproken horror thriller waarbij de nadruk ligt op de opbouw en de kleine details. Al snel kom je als kijker tot de conclusie het gemopper op elkaar van het getrouwde stel een diepere oorzaak heeft. Het mooie is dat alles rustig gebracht wordt en er niet te dik bovenop ligt. Hierdoor ligt de focus in eerste instantie op de problemen van de avond zelf. Stukje bij beetje komen de twee hoofdpersonen tot de conclusie dat het niet helemaal pluis is in het hotel en dan rijst de vraag hoe komen ze eruit. toegegeven niet elke beslissing die gemaakt wordt is de juiste, maar aan de andere kant in paniek en met een baby zullen meerdere mensen wel irrationele beslissingen nemen. Hoe de makers echter ervoor gezorgd hebben dat je als kijker je elke keer weer zorgen maakt om de baby blijkt een gouden zet. Het hotel zelf is sfeervol in beeld gebracht en verandert geleidelijk meer in een doolhof waaruit niet te ontsnappen valt. Ook de rol van de nachtportier is er een om in de gaten te houden. Ondanks het feit dat het verhaal soms rare sprongen maakt blijft het geheel onderhoudend genoeg en dat komt ook daar het overtuigende spel van Shahab Hosseini en Niousha Noor als het getrouwde stel. Als kijker ga je met name sympathie krijgen voor de baby welke bijna continu in gevaar is door foute beslissingen van de ouders. The Night gaat niet voor effectbejag maar meer voor psychologische terreur en slaagt daar behoorlijk in. Een aanrader voor mensen die houden van bovennatuurlijke psychologische horrorfilms.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar