Site pictogram Movie Addicts

Review The Nun

Review The Nun

In een fantastische setting werden afgelopen week de eerste vertoningen van The Nun gedaan, alwwer de 5de film uit het Conjuring universum. Bezoekers werden voordat de film vertoond werd al geconfronteerd met duistere nonnen waardoor de sfeer er al snel goed in zat en de mensen waaronder ik al helemaal warm gemaakt waren voor wat weer een angstaanjagende film moet gaan worden.

The Nun de meeste duistere film in The Conjuring reeks speelt zich af in Roemenië. In een klooster in Roemenië pleegt een non zelfmoord door zichzelf op te hangen. Er wordt een onderzoek gestart door de kerk wat er is gebeurd. Al snel schijnen er duistere dingen te gebeuren welke een kwaadaardige bovennatuurlijke oorzaak lijkt te hebben. De aanwezig van haar voelt niet echt goed onder de eerwaarde en zuster Irene al snel blijkt duidelijk waarom.

The Nun speelt zich af voor The Conjuring en Annabelle en is de 5e film in de reeks the nun wordt wederom gespeeld door Bonny Aarons die de rol ook op haar nam in de Conjuring 2. De film begint lekker rustig maar gaat al aardig snel duister worden. Je weet nooit wanneer Valak zal toeslaan en naar mate de film vordert wordt het alleen maar creepyer. Met het aantal Jumpscares viel het redelijk mee, want er zaten niet echt heel veel in. Dat hoefde ook niet want de spanning was al erg genoeg. Demian Bichir speelt Father Burke, een hoog geplaatste priester, welke moet uitzoeken wat er allemaal gaande is in het klooster waar de non actief is. Hij overtuigt redelijk, waarbij je de angst soms in zijn ogen ziet, wanneer hij steeds meer gaat twijfelen over wat er nu gaande is. Taissa Farminga speelt zuster Irene, een non in opleiding, die haar gelofte nog moet afleggen. Zij is het doelwit voor Valak en ze speelt de rol overtuigend. Zij speelt echter niet het standaard damsel in distress type, maar is iemand die weinig angst kent wanneer er gevaar dreigt. Jonas Bloquet speelt Frenchie iemand die iedereen helpt als het nodig is, hij staat als rechter hand van zuster Irene en Vader Burke bij tegen de demonische Non. Als laatste hebben we Bonny Aarons zij speelt de duivelse non net als in The Conjuring 2. Je zal haar weinig zien, maar ze is weer er wel en probeert een ziel te krijgen van een levende persoon. The Nun is opgenomen in een fort dit vanwege dat er in Roemeense kloosters niet gefilmd mocht worden. Dit geeft de film een zeer duistere sfeer. Regisseur Corin Hardy bewijst na The Hallow dat het horrorgenre hem best goed ligt. De film viel bij mij goed in de smaak ook al waren er weinig jumpscares de griezelige muziek en sfeer maakte veel goed. Ook de nonnen die bij mij door de zaal liepen gaven dat griezelig gevoel waar ik kippenvel van kreeg. The Nun is misschien niet het beste deel maar zeer zeker een aanrader uit het Conjuring universum.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar