Site pictogram Movie Addicts

Review The Nutcracker and the Four Realms

Review The Nutcracker and the Four Realms

Disney heeft al een fantastisch jaar achter de rug met Black Panther, The Avengers en The Incredibles 2. Tussendoor waren er ook mindere titels of werd er een film (Wrinkle in Time) geschrapt op de release lijst. The Nutcracker komt qua sfeer wat aan de vroege kant uit aangezien het aanzicht zou zeggen dat dit de ideale feestdagen film is. Nu ben ik niet volledig bekend met alle verhalen rondom The Nutcracker, maar was ik dankzij de eerste beelden en een paar interessante casting keuzes wel benieuwd naar deze Live-action verfilming (welke voor de verandering niet was voorgegaan door een Disney animatie klassieker)

Clara woont samen met haar broertje en zusje bij hun vader in London. Hun moeder is het afgelopen jaar overleden en het is duidelijk dat dat nog steeds zijn sporen heeft achtergelaten op het gezin. Met Name Clara heeft het heel moeilijk met de nieuwe situatie. Wanneer het gezin met Kerst op hun jaarlijkse visite gaat bij de familievriend Drosselmeyer staat Clara een apart cadeau te wachten. Clara komt bij de zoektocht naar haar cadeau terecht in een wonderlijke wereld welke ooit geleid werd door haar moeder. Daar zal zij met behulp van Kapitein Phillip orde terug moeten zien te brengen in het Koninkrijk.

The Nutcracker and the Four Realms is gebaseerd op het boek The Nutcracker and the Mouse King. Nu ben ik zoals gezegd niet heel bekend met de verhalen rondom The Nutcracker maar wat wel snel duidelijk werd is dat Disney zich wel wat creatieve vrijheden heeft veroorloofd met het verfilmen van dit verhaal (en daar hoef je het boek niet voor gelezen te hebben) Het verhaal op zich is niet eens zo slecht bedacht, maar het grootste probleem is dat soortgelijke verhalen over kinderen welke hun verdriet over verlies in een wonderlijke wereld te boven komen al vaker, indrukwekkender en vooral beter zijn gedaan (o.a. Alice in Wonderland) Wilt dat zeggen dat The Nutcracker een slechte film is? Nee, Met name hoofdrolspeelster Mackenzie Foy doet het uitstekend in de hoofdrol en zij en kapitein Phillip (aardige rol van de jonge Jayden Fowora-Knight) delen een leuke chemie.  Het is dan ook jammer dat de cast van ervaren acteurs (Helen Mirren, Morgan Freeman, Richard E. Grant en Keira Knightley) eigenlijk te weinig te doen krijgt om echt hun stempel op de film te drukken. Ook visueel wordt er na een veelbelovend begin te weinig uit de wonderlijke wereld van The Four Realms gehaald en met ervaren regisseurs als Lasse Hallström en Joe Johnston mag je toch stiekem meer verwachten. Het is dan ook aan de jonge cast te danken dat deze film het aanzien waard blijft en ondanks wat spannende momenten voor de jongere kijkers een zeer genietbare film zal zijn.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar