Site pictogram Movie Addicts

Review The One I Love

the-one-i-love-sophie-ethan-elisabeth-moss-mark-duplass(1)

Mark Duplass is zo’n acteur die langzamerhand in een hoop films en series is verschenen, maar nog maar weinig als leading man. Nadat ik in 2013 zeer positief verrast werd door Safety Not Guaranteed met hem in de hoofdrol, ben ik hem een beetje gaan volgen. Bij het zien van deze trailer dacht ik: Wie weet zal ik weer zo een verassende film te zien te krijgen als Safety Not Guaranteed

Op aanraden van hun relatietherapeut trekken Ethan (Mark Duplass) en Sophie (Elizabeth Moss) een weekend naar zijn buitenverblijf om hun huwelijk te redden. De vonk springt weer over, maar er gebeuren vreemde dingen met name in het gasthuis. Wanneer Ethan en Sophie tot de ontdekking komen wat er aan de hand is komt hun huwelijk misschien nog wel meer onder druk te staan en is het maar de vraag of zij samen zullen vertrekken.

Is het net zo een verassende film als Safety Not Guaranteed destijds, ja en nee. Belangrijk bij een film als deze is dat je er eigenlijk zo weinig mogelijk over moet weten voordat je hem gaat zien, want dat maakt de kijkervaring alleen maar leuker. Het verhaal biedt namelijk wel wat verassingen, maar schopt ook een paar open deuren in. De situatie van een stel welke in een sleur verstrikt zit is voor velen herkenbaar en dit wordt ook overtuigend gebracht door Mark en Elizabeth. Beide spelen zeer natuurlijk, waardoor ze ook geloofwaardig zij als stel. Hun grootste uitdaging komt in het 2de helft van het verhaal en ik moet zeggen dat ze ook deze switch overtuigend weten te brengen. The One I Love is niet geheel vernieuwend, maar met zijn mooie twist en ja ook de gewetensvraag die het voorstelt heeft het genoeg inhoud. De acteurs zitten goed in hun rol en wanneer je iets anders wilt zien dan je doorsnee romantische dramedie is dit absoluut eentje om te kijken.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar