Site pictogram Movie Addicts

Review The Predator

Review The Predator

Predator crasht op aarde en komt hierdoor oog in oog te staan met soldaat McKenna (Boyd Holbrook). McKenna neemt het masker en een armstuk mee van het ruimteschip als bewijs, omdat hij denkt dat niemand hem zal geloven. Wanneer hij deze opstuurt naar zijn thuisadres maakt zijn nieuwsgierige zoontje de doos open. Rory McKenna (Jacob Tremblay) is een schuchtere, vreemde jongen, met een ziekelijk gevoel voor detail. Wanneer hij met het armstuk aan de gang gaat triggert hij helaas een ander ruimteschip van een Predator, waardoor ook deze richting aarde komt. Een team van afgedankte soldaten nemen de taak op zich om deze ruimtewezens uit te schakelen.

Ik ga beginnen met Jacob Tremblay, dit kleine acteurtje heeft bij mij toch wel een indruk achter gelaten. Hij speelt echt heel overtuigt de rol van schuchtere, vreemde, gepeste en het buitenbeentje. Maar hij laat ook goed zien dat hij uitblinkt in technische dingen en een geheugen heeft waar je u tegen zegt. Maar als je kijkt wat voor rollen deze 12 jarige acteur op zijn naam heeft is (Room, Wonder), het niet geheel vreemd dat hij het op deze manier neer kan zetten. Boyd Holbrook neemt deels de leiding over de soldaten, maar dit komt meer omdat het leven van zijn zoon in gevaar is door de spullen die hij had opgestuurd. Hij heeft een hele leuke wisselwerking met de andere soldaten. De humor is goed aanwezig in deze film, dit komt mede door Keegan-Michael Key en Thomas Jane. Zij hebben echt een hele leuke klik samen en zorgen voor de meeste lachers tijdens deze film. Olivia Munn speelt een bioloog die opgescheept zit met de soldaten. Gelukkig speelde zij niet een bioloog die koste wat kost bewijs en samples moest hebben, maar vaak genoeg ook aan haar leven of het leven van anderen dacht.

Ik werd opgeofferd om naar deze film te gaan, omdat er niemand anders kon. Ik wilde deze in eerste instantie overslaan, omdat ik sinds een aantal jaar niet meer zo van dit soort films ben en zeker niet op het grote doek. Maar soms moet je wat over hebben voor een recensie. Dus met geknepen billetjes ging ik hier naartoe. Gelukkig viel het mij alleszins mee en was het minder heftig en goor dan dat ik mijn gedachte had van vroeger. Is het dan een slechte film?? Nee zeker niet! Hoogstaand is ie uiteraard ook niet, maar vermakelijk is ie zeker! De humor die er in zit houdt de film net even wat luchtiger, maar er zitten wel zeker spannende en gore stukjes in. Laat ik het zo zeggen, ik heb redelijk wat darmen voorbij zien komen in de film. De Predators zijn wel weer heel gaaf en indrukwekkend gemaakt! Dat het bijna zonde is als ze een masker opzetten.

 

 

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar