Site pictogram Movie Addicts

Review The Purge: Election Year

The-Purge-Election-Year-02-10-16(1)

Welke film wordt na de eerste delen beter? Ze zijn op 2 handen te tellen, maar er komt er weer een bij, The Purge : Election Year.
Niet alleen beter, het is de beste in de reeks. Volwassener gespeeld en de acteurs zijn goed op elkaar ingespeeld voor een horror/thriller.

Het is verkiezingsjaar en de grootste tegenstander van de NFFA,
Nieuwe Grondleggers van America, is de mooie Senator Charlie Roan (Elizabeth Mitchel). Zij heeft als kind haar ouders “verloren” bij een zuivering. Mooie opening scene en de film houd de vaart erin. Beetje humor en een paar goede schrikacties.

De film is niet te voorspellend en heeft een leuke verhaallijn. De NFFA probeert haar tegenstanders en de arme medemens systematisch uit te roeien en dit roept veel weerstand op. Er is alles aan gelegen om de Senator levend door de 12 uur van de zuivering te loodsen. Maar hoe doe je dat in haar eigen huis en is iedereen te vertrouwen. Natuurlijk niet, maar dat mag de spanning gelukkig niet temperen.

De zuivering is ook doorgedrongen in de rest van de wereld en er is moordtoerisme, ja een nieuw woord in filmland, ze komen uit Spanje, Engeland enz. om mee te doen om die Amerikanen een lesje te leren. Mooie scenes voor de liefhebber.
Af en toe een beetje Saw versus Hostel.

De weer goed spelende bodyguard Leo (Frank Grillo) van de Senator loodst haar door de film maar kan niet alles voorkomen en komt onderweg een paar helden tegen die hem ondanks wat wantrouwen op de been houden.
De sterk spelende eigenaar van de candystore, die alleen maar aan wafels en pussy denkt, gaat door roeien en ruiten om te helpen.

Wie zal er winnen? De NFFA heeft een soort moordnazis in het leven geroepen om de strijd in hun voordeel te beslechten en ze worden goed dwars gezeten door de voorvechters van de armen.

Uiteraard Eindigd de film met een klapper en wordt de deur voor een deel 4 open gelaten, wie zal het zeggen?
Oh wanneer mag ik mijn idiote buurman neerknallen, kan niet wachten!

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar