Site pictogram Movie Addicts

Review The Rental

Review The Rental

Dave Franco stond ooit bekend als het broertje van James, maar weet de afgelopen jaren steeds meer zijn eigen stempel te drukken en toont op meerdere gebieden niet onder te doen voor zijn grote broer. Na veelvuldig zijn komische talent bewezen te hebben hadden veel mensen verwacht dat hij als regisseur zou debuteren met een komedie. Niets blijkt minder waar want The Rental beloofd een intense genrefilm te zijn.

Charlie heeft het als zelfstandige helemaal voor elkaar. Er komt een grote klus zijn kant op en voor dat hij verzuipt in het werk neemt hij zijn vrouw Michelle, zijn partner Mina en haar vriend en tevens zijn broertje Josh mee voor een weekendje ontspannen in een huisje aan de zee. Wat begint als een gezellig uitje mond al snel uit in onderlinge achterdocht als er steeds meer geheimen ontstaan en uitkomen en dat blijkt nog niet eens het ergste…..

Zoals al gezegd is The Rental alles behalve een komedie. Door de kleine setting van 2 stellen en de opzichter van het vakantiehuis is Dave Franco behoorlijk afhankelijk van zijn cast en de onderlinge chemie. Met eigen vrouw Alison Brie als de opwekte Michelle en vrouw van Dan Stevens zijn Charlie heb je direct een stel waar je als kijker iets van hebt dat dat niet goed zit/gaat komen. Charlie’s partner Mina, gespeeld door Sheila Wand deelt wat meer chemie met zijn broer Josh, maar het meest knettert het toch tussen Charlie en Mina en dat zorgt voor ongemakkelijke spanning. Spanning die de kijker in zekere mate afleidt van wat er daadwerkelijk te gebeuren staat. Net wanneer je denkt dat de onderlinge spanning op zijn hoogtepunt is en tot uitbarsting komt slaat Dave Franco met zijn film een zeer verontrustende andere route in. Eerlijk is eerlijk niet iedereen zal dit kunnen waarderen, maar ik als genrefilm liefhebber kon de twist zeer waarderen. De opbouw zorgt voor de nodige spanning, maar de finale is verrassend en nagelbijtend spannend. Met deze film laat Dave Franco zien goed overweg te kunnen met acteurs en maar toont ook zich genoeg in te houden wanneer de film in een hogere versnelling schiet. De acteurs zijn duidelijk op hun plek, enige minpunt is dat je als kijker niet echt een favoriete en likeable karakter hebt wat uiteindelijk iets van de spanning weghaalt. Aan de andere kant zorgen de onderlinge ontwikkelingen er ook voor dat je als kijker geboeid blijft omdat je wilt weten hoe het gaat aflopen. De verrassende finale had ook volledig uit de bocht kunnen vliegen, maar Dave Franco weet zich in te houden en geeft een verontrustende draai aan het vacation horror genre welke menig bezoeker met een naar gevoel de zaal zal laten verlaten.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar