Site pictogram Movie Addicts

Review The Second Coming (vanaf 7 april in de bioscoop en op www.filmthuis.nl)

the second coming(1)

Idris Elba is hot!!!! Volkomen onterecht gepasseerd bij de Oscars voor Beasts of No Nation heeft deze acteur heel veel filmprijzen binnen gesleept naast zijn indrukwekkende hoofdrol in de serie Luther. Idris Elba is echter een acteur die ook het kleine werk niet schuwt en is dan ook te bewonderen in dit kleine drama.

Jackie (Nadine Marshall) is zwanger, maar weet niet wat ze ermee aan moet. Ze heeft samen met haar man Mark (Idris Elba) al een 11 jarige zoon, J.J. (Kai Francis Lewis) en een 2de stond niet op de planning. Wat nog vervelender is, ze weet eigenlijk niet hoe het zo gekomen is. De spanningen op het werk en thuis lopen op, waarbij Jackie steeds meer last krijgt van de stress en ook last van waanbeelden krijgt. De zwangerschap lijkt haar en haar omgeving meer schade te doen dan geluk te brengen.

Vanaf het eerste gesprek wat ze met een collega heeft over de ongeplande zwangerschap zit je als kijker te bedenken hoe het kan dat Jackie zwanger is. Het drama wat zich tijdens de zwangerschap ontvouwd wordt heel sterk voelbaar gemaakt, mede door de sterke acteerprestaties van Nadine Marshall en Idris Elba, wie zeer goed aan elkaar gewaagd zijn. Het gevoel van onmacht wordt het sterkst door de jonge Kai Francis Lewis uitgebeeld, die ondanks zijn jonge leeftijd een sterke indruk maakt tussen zijn twee volwassen tegenspelers. The Second Coming is daarmee een sterk psychologisch drama geworden, dat speelt met de gedachte buiten het verklaarbare. Dit zal niet iedereen kunnen bekoren, maar biedt wel een extra dimensie aan het geheel. Debbie Tucker Green laat, na de tv film Random, met The Second Coming zien een regisseur en schrijfster te zijn waar we mogelijk nog mooie dingen van kunnen verwachten. De Bafta Award nominatie die ze voor deze film heeft gekregen zal daarbij een steuntje in de rug moeten zijn.

 

Filmthuis

Geen tijd om het filmtheater te bezoeken? Maar wel om thuis vanaf de bank naar de nieuwste premièrefilms te kijken? Dat kan nu met Filmthuis: de online zaal van het filmtheater.

Bezoek je eigen vertrouwde filmtheater ook eens vanuit huis. Via de websites van 13 filmtheaters kun je speciaal geselecteerde bioscoopfilms, die gelijktijdig in de fysieke zaal draaien, nu ook thuis vanaf de bank bekijken. 24 uur per dag via je TV, laptop, tablet of smartphone. Voor € 8,50 zie je de nieuwste films wanneer het jou uitkomt in HD kwaliteit.

The Second Coming is vanaf 7 april ook te zien via Filmthuis: de online zaal van het filmtheater. www.filmthuis.nl
Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar