Site pictogram Movie Addicts

Review The Shallows

Ga je graag de zee in, zwemmen, duiken, kiten of surfen, ga deze film zien! (of zal dat juist averechts werken?)

Deze thriller speelt zich af in de mooie idyllische Australische oceaan. Niet in de open oceaan maar in een prachtige baai (Lord Howe Island) een fantastische locatie waar er heerlijk gesurft kan worden.

Nancy Adams is samen met een vriendin op vakantie, de een om te feesten en de ander om haar net overleden moeder te eren in de omgeving waar zij vroeger samen waren. Nancy uiteraard de hoofdrolspeelster gespeeld door de aantrekkelijke Blake Lively ( o.a. Green Lantern, The Sisterhood of the Traveling pants 1 en 2, All I see is you, Gossip Girl en recent in Woody Allen’s Cafe Society) Zij is behoorlijk door de wol geverfd en dat merk je. Gelukkig maar want je ziet haar de gehele film door wat geen straf is voor het mannelijk publiek. Zij is niet bepaald shallow gezien zij als arts, handig en vindingrijk is, iets wat goed van pas komt in het vervolg van de film.

De andere hoofdrolspeler is een grote witte haai die zijn territorium verdedigd. Wie zou dat nou niet doen. De haai is een vrouwtje en ja die zijn wat groter en angstaanjagender dan de mannetjes.Prachtige beelden zowel onder als bovenwater door een enorme cameracrew ( circa 70 ) gefilmd in een baai waar iedereen op vakantie zou willen gaan.

De haai is onmogelijk te filmen en dus fantastisch visueel geprogrammeerd. Nee, de tijden van Jaws zijn voorbij, hoewel die achtervolging op de boot nog altijd legendarisch is. Ook de stunts zijn bij The Shallows mooi uitgevoerd, op het water heeft het toch een andere dimensie.

Wanneer Nancy gaat surfen voel je de spanning stijgen, gelukkig komt ze nog een paar surfers tegen. Waaronder Angelo Corzo, een professional die een Mexicaans kampioenschap won, wat ook wel te zien is aan de beelden welke met hem geschoten zijn.

Deze heren hebben haar in het echt ook les en tips gegeven net zoals de junioren wereldkampioen surfen. Zij stoppen op tijd en Nancy wil nog even doorgaan, is dat verstandig?

Na een korte surfsessie komt er een walvis voorbij drijven en begint het spel op zee, de haai beschermd zijn voedselvoorraad en heeft trek in meer. Nancy wordt verwond en dat is geen goed voorteken voor haar redding. Hoe los je dat op in ondiep water met gevaarlijk koraal en alleen een kleine rots en boei in de buurt. Zij is een echte vechter en verzint telkens weer een oplossing, zij is niet alleen op de rots, een vriendje houdt haar gezelschap, steven “seagull” seagall.

Gelukkig komt er af en toe een passant voorbij in de baai, of ze er veel aan heeft is niet te zeggen. De eb en vloed overleven op een rots zowel overdag als ‘s nachts vergt veel van een gebeten mens. Hoe kom je weer terug op het strand?

Nu volgt een verpletterend einde en deel 2 zit er voor iemand echt niet meer in en nu mogen jullie gaan kijken voor wie

 

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar