Site pictogram Movie Addicts

Review The Stranger (Nu te zien op Netflix)

Review The Stranger (Nu te zien op Netflix)

Liefhebbers van goede thrillers zullen wel zeer bekend zijn met de naam Harlan Coben. Deze schrijver is de eerste schrijver welke alle schrijversawards in Amerika heeft gewonnen voor zijn thrillers. Thrillers welke door miljoenen wereldwijd worden verslonden en daar is mijn vriendin er één van. Nu worden zijn boeken steeds vaker als inspiratie gebruikt voor series (wat volgens mij alleen maar positief werkt ipv films waardoor veel van het verhaal altijd verloren gaat) Met The Stranger is daar de tweede serie welke op Netflix verschijnt.

Adam Price is een succesvolle advocaat, gelukkig getrouwd en vader van twee zoons wanneer een vreemdeling hem ineens aanspreekt. Geheimen van zijn vrouw worden onthuld waardoor hij aan alles gaat twijfelen. Wanneer hij zijn vrouw hiermee confronteert verdwijnt deze korte tijd later waardoor het mysterie alleen maar toeneemt. Ondertussen confronteert de vreemdeling nog meer mensen met geheimen waarbij de ene wordt gechanteerd en de ander vooral met iets naars geconfronteerd wordt. Ondertussen probeert rechercheur de moord op een goede vriendin op te lossen welke een link lijkt te hebben met andere zaken. een ding wordt duidelijk in de eens zo rustige wijk, geen geheim is meer veilig en dit zal verstrekkende gevolgen hebben voor veel bewoners.

Net als eigenlijk bij alle verhalen van Harlan Coben gebeurd er direct aan het begin van het verhaal iets waardoor je als kijker direct het verhaal in gesleurd wordt. En mocht je denken dat er dan gas terug wordt genomen om iets rustig op te bouwen kom je bedrogen uit. De verhalen van Coben zijn een aaneenschakeling van wendingen waarbij de een wel met het hoofdverhaal te maken heeft en de ander weer minder, maar elke wending zorgt weer voor spanning net zoals in zijn boeken. Het aparte tot nu toe bij de series is dat het verhaal elke keer verplaatst wordt naar Engeland terwijl alle boeken van Harlan Coben zich in Amerika afspelen waar hij ook veel research voor doet. Doet dit iets af aan de serie? Eerlijk gezegd niet. De cast bestaat uit veel toch wel bekende namen waarbij Richard (The Hobbit) Armitage, Hannah (Ant-Man and the Wasp) John-Kamen en Jennifer (Absolutely Fabulous) Saunders misschien wel het meest in het oog springen. Richard speelt de hoofdrol als Adam Price en hij heeft deze rol zich echt eigen gemaakt. De manier waarop iemand van zelfverzekerde man afbrokkelt naar iemand die het gevoel heeft dat zijn hele leven gebaseerd is op een leugen overtuigd van begin tot aan het verrassende einde. De andere belangrijke hoofdrol is weggelegd voor Siobhan Finneran als rechercheur Johanna Griffin. Nog een karakter welke op een tweesprong balanceerde. Van iemand die wilde scheiden en met haar beste vriendin op reis wilde naar iemand die verscheurd wordt door de jacht op de moordenaar van haar beste vriendin en het hebben van maar één houvast en dat is de man van wie ze in eerste instantie wilde scheidden. The Stranger, zeer verdienstelijk gespeeld door Hannah John-Kamen, zorgt voor een constante dreigende spanning. Helemaal omdat je als kijker blijft gissen naar haar motivatie en hoe zij de meest duistere geheimen van iedereen wist te achterhalen. Het verhaal kent genoeg karakters waarbij stukje bij beetje pas duidelijk gaat worden waarom sommige bepaalde dingen hebben gedaan. Zoals gebruikelijk in de verhalen van Harlan Coben wordt je als kijker/lezer regelmatig op het verkeerde been gezet en regelmatig heeft dat net te maken met het zien van de juiste invalshoek. De twists zijn gelukkig niet van dien aard dat het allemaal ongeloofwaardig wordt en nog belangrijker het geheel wordt altijd volledig afgerond om zo losse eindjes te voorkomen. The Stranger keek wat mij betreft nog lekkerder weg als die andere Harlan Coben series The Five en Safe.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar