Site pictogram Movie Addicts

Review The Suicide Squad

Review The Suicide Squad

in 2016 was Warner Bros vol bezig hun DC Universum uit te breiden waarbij Suicide Squad een van de meest aansprekende titels was waar naar werd uitgekeken. Hoewel de film bij tijd en wijle wel degelijk vermakelijk was wist de film niet te overtuigen. Waarschijnlijk dankzij studio bemoeienissen werd de film afgevlakt naar PG 13 (12 jaar en ouder in Nederland) en werd er door verkeerde marketing een totaal verkeerde verwachting geschept. Nu werd James Gunn binnengehaald nadat deze toen door Disney aan de kant werd gezet (en ondertussen weer in de armen is gesloten) om een geslaagde versie te maken van een van de populairste anti-helden comics uit de DC stal. Een ding maakt hij al snel duidelijk en dat was dat zijn versie absoluut geen PG-13 stempel zou gaan krijgen en de eerste trailers beloofde vooral veel anarchistische chaos en een keiharde en bloederige actie. Met hernieuwde moed gingen we er dan ook voor zitten om ruim 2 uur vermaakt te worden.

Amanda Waller blijft doorgaan met het ronselen van gevangengenomen superschurken te ronselen voor haar zogenaamde Suicide Squad, welke nu is omgedoopt tot Task force X. De missie dit keer is een gevallen ministaat te infiltreren en een stop zetten op project Starfish welke een bedreiging zou kunnen vormen voor Amerika. Oude bekende zoals Harley Quinn, Rick Flag en Captain Boomerang keren terug. Aangevuld met nieuwe gezichten zoals TDK, Bloodsport, Savant, The Peacemaker, Ratcatcher 2, Nanaue en nog veel meer worden ze er weer op uitgestuurd op een zelfmoord missie welke zijn weerga niet kent.

Het verhaal is redelijk simpel samen te vatten, maar bij een film als deze gaat het vooral om de uitvoering en hoe de cast invulling geeft aan de kleurrijke schurkenrollen. Vanaf het begin wordt de toon gezet door James Gunn en zijn cast. Snedige one-liners volgen elkaar in rap tempo op, maar James Gun vergeet niet om de film ook te voorzien van een hart naast al het testosteron wat aanwezig is. Hierdoor ga je ook meeleven met de cast en dat zal voor de kijker ook wat moeilijke momenten opleveren, want James Gunn durft ook de moeilijk beslissingen te nemen wat inhoudt dat het meer als voorheen een echte Suicide Mission wordt. Het leuke is dat er bij dit deel veel meer valt te genieten van meerdere personages. Margot Robbie blijft natuurlijk een fan favoriet als Harley Quinn en straalt weer als haar anarchistisch personage welke nooit onderschat mag worden. Idris Elba werd als vervanger binnen gehaald van Will Smith zijn Deadshot. Gelukkig wel als een ander (vergelijkbaar)personage namelijk Bloodsport. John Cena blinkt als Peacemaker weer uit in het hebben van komische timing en dodelijke skills. David Dastmalchian speelt een van de meest bizarre anti-helden namelijk Polka Dot Man. En ja hij gooit polka dots. Wanneer echter duidelijk wordt wat hem beweegt zorgt dit voor een aantal bizarre en hilarische scenes. Daniela Melchior zorgt als Ratcatcher 2 misschien wel voor de meest emotionele scenes, maar blijkt met haar skills een meer dan geducht teamlid. De film werkt eigenlijk op bijna alle fronten en de chaos blijft aanwezig. Het leuke is dat er in dit deel ook meer achter de schermen wordt gekeken waarbij je kan zien hoe Viola Davis als Amanda Waller met harde hand de touwtjes in handen blijft houden (voor zover dat kan) Enige minpuntje is wat mij betreft misschien de vijand op het eiland zelf waarbij de uitvoerders van de militaire coupe niet bepaald de meest heldere lichten zijn. Dit haalt namelijk een deel van de spanning weg. Iets wat in de finale gelukkig ruimschoots wordt goedgemaakt. James Gunn levert met The Suicide Squad de film af welke we 5 jaar geleden al wilde hebben. Schurken welke als helden regelmatig hun boekje te buiten gaan aan bloederig geweld onder het mom van shoot first ask questions later (or not at all) De cast weet de sfeer perfect aan te voelen en het tempo is hoog. Ja, mensen gaan dood en er wordt ook wel aandacht aan gegeven, maar James Gunn blijft nergens te lang bij stil staan en weet dat te doen zonder dat hij sterfgevallen bagatelliseert. Hij weet er ook voor te zorgen dat ieder lid zijn moment to shine heeft. Suicide Squad is niet voor de tere zieltjes, maar dat had ook nooit de bedoeling moeten wezen. Nu hopen dat ze bij Warner Bros door kunnen gaan op deze lijn aangezien James Gunn weer aan de slag is bij Marvel voor het derde deel van The Guardians of the Galaxy. ps blijf zeker zitten voor de after credits scenes (2 stuks)

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar