Site pictogram Movie Addicts

Review The Tender Bar

Review The Tender Bar

Met het af en aan gaan van de Lockdowns grijpen we toch terug naar de streamingsdiensten bij gebrek aan bioscopen. Hierop komen namelijk naast al het actiegeweld ook steeds vaker kwaliteitstitels voorbij. The Tender Bar is een autobiografische film over pulitzer prijs winnaar J.T. Moehringer geregisseerd door George Clooney en met Ben Affleck en Tye Sheridan in de hoofdrollen.

J.R. Moerhinger moet als jongen noodgedwongen met zijn moeder mee naar het huis van zijn grootouders aangezien zij nergens anders heen kunnen. Zijn moeder heeft er meer problemen mee dan hij aangezien hij zich meer thuis voelt in de nabijheid van familie en zijn oom Charlie in het bijzonder aangezien zijn vader, oftewel de stem op de radio, schittert door afwezigheid. Het wordt al snel duidelijk dat J.R. een bijzondere jongen is welke een bijzondere interesse heeft voor literatuur en het schrijven. Met name zijn college jaren zullen hem vormen om uiteindelijk zijn eigen weg te gaan.

Een auto biografische film is altijd link, helemaal over een persoon welke niet in alle kringen een bepaalde bekendheid geniet. In welke mate is het verhaal voor iedereen interessant? en aan de andere kant voor de mensen welke wel interesse hebben of de persoon kennen, komen de juiste dingen aan bod en is het niet te geromantiseerd. Ik was niet bekend met de persoon maar was getriggered door de trailer welke een aantal mooie vertolkingen beloofde in een intiem coming of age verhaal. Qua acteerprestaties weten vooral hoofdrolspeler Tye Sheridan en in het bijzonder Ben Affleck hun stempel te drukken op deze film. En dat is mooi meegenomen want qua verhaal kabbelt het allemaal een beetje voort. Ja er zit drama in het verhaal van Moerhinger, maar de aparte jeugd en de lastige eerste liefde zijn nou niet baanbrekende gebeurtenissen en weten an sich ook geen indruk te maken in de film. Wat het boeiend maakt is de ontwikkeling van het hoofdkarakter en met name zijn band met zijn oom welke de film een hart geeft. Ik zelf heb nog niets gelezen van Moerhinger en als het autobiografisch is dan heeft deze film mij geen trigger gegeven om iets dergelijks te gaan lezen en dat kan niet helemaal de bedoeling zijn geweest. Van Regisseur George Clooney mogen we ook meer verwachten ook omdat hij de meeste van geregisseerde films toch ook klein van opzet waren. Is deze film zonde van je tijd? Nee, het is een aangename zit welke je waarschijnlijk niet heel erg zal bijblijven op Ben Affleck na welke laat zien top te kunnen acteren in een kleine film.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar