Site pictogram Movie Addicts

Review The Tomorrow War (Nu te zien op Amazon Prime)

Review The Tomorrow War (Nu te zien op Amazon Prime)

Met het overvolle bioscoop agenda op de planning waar de ene blockbuster opgevolgd zal worden door de andere is dat ook een kans voor streamingdiensten om tussendoor titels op te pikken welke anders misschien ondergesneeuwd zouden raken tussen alle franchise titels. The Tomorrow War met Chris Pratt in de hoofdrol is zo een grootst opgezette titel welke dus de bioscoop overslaat en direct op een streamingsdienst te zien is.

Dan Forester is een leraar op een Highschool welke de ambitie heeft om echt in de wetenschap aan de slag te gaan en ooit iets bijzonders neer te zetten. Ondertussen is hij gelukkig getrouwd en vader van een zeer slimme dochter. Wanneer tijdens een groot evenement er ineens mensen uit de toekomst komen verandert alles op aarde. In de toekomst dreigt de mensheid overlopen te worden door een buitenaards ras en de volwassenen van nu worden gevraagd om mee te vechten in de oorlog welke pas over 30 jaar zal plaatsvinden. Onder de mensen welke opgeroepen worden om naar de toekomst te gaan om te vechten behoort ook Dan, welke met zijn mariniers verleden zijn mannetje moet kunnen staan. Eenmaal in de toekomst lijkt de mensheid een verloren strijd aan te moeten gaan en is het de vraag of de wereld gered kan worden of dat er uberhaupt een kans is om terug te keren naar zijn eigen tijd en gezin.

The Tomorrow War mag toch wel als een zeer ambitieus project beschouwd worden met een aansprekende leading man en een groots opgezet verhaal waarbij de toekomst van de mensheid op het spel staat. Het is eigenlijk jammer dat ‘origineel verhaal het moet afleggen tegenover de vele sequels en franchise titels waar de bioscoop mee vol gaat lopen. De groet vraag is echter had deze film het kunnen redden tegenover de titels welke al een succes lijken te worden puur op basis van hun titel? Die vraag zou ik niet met een volmondige ja of nee kunnen beantwoorden. Feit is wel dat er wel het een ander valt aan te merken op deze film welke tussen alle actie eigenlijk teveel wilt vertellen. Om te beginnen is er natuurlijk het tijdreis gegeven wat altijd de nodige vragen oproept. hier wordt op 1 moment aandacht aan gegeven met een leuke theorie, maar verder kwamen de makers niet. Er komt ook nog wat wetenschap en ecologische kennis voorbij, Da maatschappij welke op instorten staat aangezien de mensheid met 30 jaar uitgeroeid dreigt te worden en vergeet niet de persoonlijke sores van de hoofdpersoon waarbij een redemption arc tot de verplichte kost hoort. En o ja voor ik het vergeet er wordt ook nog gestreden tegen een bijna onverslaanbare vijand. Door zoveel te willen vertellen zijn de makers ook een beetje kwijt welke rol ze Chris Pratt willen laten spelen. Want ondanks dat hij van vele markten thuis is moet zijn karakter ook nog eens alles tegelijk zijn. Gevoelige familie man, Stoere ex marinier, een echte wetenschapsman/onderzoeker en vergeet motivational speaker niet. De film maakt wat dat betreft een aantal vreemde sprongen. Het positieve is echter dat tijdens het kijken het niet eens heel erg stoort. Het tempo zit er namelijk behoorlijk in ondanks de speelduur van ruim 2 uur en een kwartier. De actie scenes zien er best goed uit en de aliens zijn best freaky en zorgen er mede voor dat de film net te heftig zal zijn voor vele 12+ kijkers. De makers weten in het begin snel wat potentiele grote bijrollen om zeep te helpen voordat je als kijker goed en wel binding hebt met deze karakters (omdat je als kijker de acteur herkend betekend het niet direct dat het aankomt als iemand het niet red hoe heroisch dit ook in beeld is gebracht) Later in de film lijken de makers deze beslissing niet te durven te maken, omdat ze geen afscheid durven te nemen. The Tomorrow War is wat dat betreft echt geen topper in het genre en voegt ook niets extra toe aan het tijdreis en alien invasion gegeven. Iets meer aandacht voor het verhaal en een duidelijk karakter ontwikkeling voor Chris Prat zijn hoofdrol had de film veel goed gedaan. Nu is het gewoon een heerlijk popcorn film voor thuis voor de minder kritische kijker en daar hoeft eigenlijk ook niets mis mee te zijn.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar