Site pictogram Movie Addicts

Review The Visit

the Visit(1)

M. Night Shyamalan had ooit een gedroomde doorbraak met The Sixth Sense en heeft daarna nog een paar sterke titels afgeleverd. Echter na The Village uit 2004 ging het hard achteruit met het niveau van zijn films, waarbij zelfs sterren als Mark Wahlberg en Will Smith deze films niet wisten te redden. Met The Visit gaat hij op de low-budget tour met een onbekende cast en wie weet zal hij zijn mojo, welke hij ondertussen al 10 jaar kwijt is, terug vinden.

Becca (Olivia DeJonge) en Tyler (Ed Oxenbould) blijven bij hun opa (Peter McRobbie) en oma (Deanna Dunagan) logeren. Langzaam aan beginnen de kinderen steeds vreemdere dingen op te vallen, want waarom moeten zij echt op tijd in bed liggen, en wat zijn de vreemde geluiden die ze ’s avonds horen. Maar bovenal waarom beginnen opa en oma zich steeds vreemder te gedragen?

Over deze film heb ik niet veel (positiefs) te zeggen. Het is een soort camfilm, maar niet constant en dat komt wel raar over, want het wordt nergens duidelijk waarom de film zo van perspectief wisselt. Daarnaast heeft The Visit ook aardig bij andere films en verhalen leentje buur gespeeld ( Halloween, Hans en Grietje en Paranormal activity) Het verhaal was een beetje saai en bouwde ook, naarmate de film vorderde, geen spanning op. Er zaten meer komische momenten in dan horror en dit hoeft geen probleem te zijn, maar omdat het nergens echt spannend wordt lijkt de humor zijn doel voorbij te schieten. De acteurs  kwamen verder wel geloofwaardig over en ondanks het gebrek aan spanning zorgden de kinderen en opa en oma voor wat mysterie in het geheel. De film heeft op het einde nog wat verassingen in petto, maar of dat voldoende is om het geheel te redden?Na mijn mening niet maar wie weet zullen anderen dit wel kunnen waarderen. Ik had redelijk wat verwachtingen van deze film, maar geen van die verwachtingen werden waargemaakt in deze, wederom, een slappe film van de eens zo veel geprezen M. Night Shyamalan

 

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar