Site pictogram Movie Addicts

Review The Woman in Black 2: Angel of Death

Woman-in-Black-Angel-of-Death-Full-Banner

 

Woman In Black was in 2012 redelijk succesvol en had ook de eer de eerste film van Daniel Radcliff te zijn na de Harry Potter reeks. Nu 3 jaar later is daar het vervolg zonder Daniel Radcliff maar met Helen McCrory, welke ook een rol in de laatste Harry Potter films heeft gespeeld.

Wanneer Eve (Phoebe Fox), vanwege de oorlog, met haar schoolkinderen vlucht naar een verlaten huis op het Engelse platteland, beginnen de kinderen zich één voor één vreemd te gedragen. De sfeer wordt steeds grimmiger en Eve roept de hulp in van piloot Harry (Jeremy Irvine). Samen ontdekken ze dat de groep een ongekend kwade kracht heeft opgeroepen. Lukt het Eve om de demonen op tijd te stoppen en de kinderen te redden?

Eerlijk gezegd vond ik het een slechte film, het verhaal is onlogisch. Waarom zou je een groep getraumatiseerde kinderen brengen naar een vervallen landhuis midden in een moeras. Er is niets of niemand in de wijde omgeving. Ook de acteer prestaties liet te wensen over, Helen McCrory (Jean Hogg) en Phoebe Fox (Eve) zijn actrices die voornamelijk op het toneel staan, en dat was duidelijk te merken. Zij acteren beide heel overdreven en zelfs Jeremy Irvine (Harry in de film), die toch een verdienstelijke rol heeft gespeeld in War Horse, gaat mee in dezelfde stijl. Vooral de scene waarin hij stil staat op de enige weg naar het huis, midden in het moeras, zou niet misstaan in een stomme film uit 1920. Zijn gezicht verteld ons dat er iets mis is in zijn leven, maar wat dat is wordt pas veel later duidelijk. De enige die ik wel goed vond acteren is Oaklee Pendergast die de rol van Edward vertolkt. Hij kwam overtuigend over als getraumatiseerd jongentje die zijn ouders heeft verloren tijdens de bombardementen van Londen. Tevens teveel beelden van eng oud speelgoed en uit zichzelf bewegende schommelstoel dat regelrecht gekopieerd leek te zijn uit de eerste Woman in Black. Naar mijn mening had deze film niet gemaakt hoeven worden.

Mijn cijfer: 4

IMDB: 5,4

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar