Site pictogram Movie Addicts

Review The Wretched

Review The Wretched

Ondanks dat de bioscopen alweer open zijn is het natuurlijk nog steeds een beetje komkommertijd wat betreft het uitkomen van nieuwe titels. Des de leuker is het dat sommige kleinere en verrassende titels een kans krijgen. Zo als de sleeper hit The Wretched welke in het Drive-in circuit in Amerika het zeer goed gedaan heeft (Ja, daar snapte ze wel dat een Drive-in Evenement een Corona veilig evenement is)

Ben is een opstandige tiener waarvan de ouders uit elkaar zijn. Wanneer hij bij zijn vader verblijft valt hem iets bijzonders op aan de buren. Waar het aparte gezin eerst zeer gelukkig lijkt is de moeder ineens verandert in een afstandelijk mens en zijn de baby en hun jongste zoon ineens verdwenen. Het vreemde is dat niemand de kinderen kan herinneren behalve hij…..

The Wretched is niet bepaald de meest originele film qua opzet. De film speelt leentje buur bij films als Rear Window of het meer recentere Disturbia en jongleert daarbij ook nog met wat folklore welke lijkt op die van IT en het stadje aan het water doet zelfs bijna denken aan kustplaatsje van Jaws. The Wretched doet echter nergens krampachtig over en verteld het verhaal vlot en weet zowaar nog een paar verrassingen uit de hoge hoed te toveren. Het helpt dat net als bij Disturbia de dwarse tiener Ben, gespeeld door John-Paul Howard, al snel op sympathie van de kijker kan rekenen. Hierdoor ga je als kijker sneller mee in het verhaal. Het helpt dat de antagonist in The Wretched best creepy is met ook nog een paar bloederige en vieze scenes tot gevolg. Is The Wretched foutloos? Nee, zo had de folklore rondom de heks meer aandacht verdient. Maar wat maakt het uit als een simpel verhaal gewoon effectief wordt uitgewerkt met een paar leuke twists waarbij de acteurs niet onverdienstelijk acteren en er precies genoeg gore is voor een paar nare scenes. The Wretched blijkt zeker niet onterecht in Amerika uit te groeien tot een ware sleeper hit en eerlijk gezegd heb ik nog geen betere horrorfilm in de bioscoop gezien dit jaar. Dat zegt veel over de rest, maar nog meer over deze film welke voor een zeer klein budget is gemaakt.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar