Site pictogram Movie Addicts

Review Todeloo

todeloo banner

Ik volg al een tijdje de regisseur Johan vande Woestijne of zoals andere hem misschien kennen als James Desert. Gezien zijn nieuwste film nu uit is op DVD vond ik het tijd om wat aandacht te besteden aan deze bijzondere filmmaker om te beginnen met deze review van Todeloo.

De film zelf:

Todeloo is een zwarte komedie met een duister randje. Het verhaal begint bij een toilet dame in een NMBS station waar de boxen constant vertragingen aankondigen. je volgt de dagelijkse passage daar. Er komt een drugsdealer, een belastingcontroleur, een dronkaard, een profiteur, een parkeerwachter en nog wel wat klanten over de vloer en allemaal met hun eigen redenen. Daarna volg je een tijdje de belastingcontroleur en wat die zijn plannen zijn, daarna die van de drugsdealer enzovoort. Al die plannen en ideeën komen te samen in het toilet van de NMBS want daar gebeuren plots wel wat verdwijningen.

Mijn mening:

Johan heeft zijn frustraties rond NMBS, belastingen en parkeerwachters mooi verwerkt in Todeloo. De film is grappig bedoelt en is meerdere keren te zien omdat sommige grappen je kunnen ontgaan zoals de veelal hilarische aankondigingen die je via de speaker te horen krijgt. Het is een beetje Pulp Fiction stijl veel kleine verhalen vormen één groot verhaal. Het einde is leuk en verrassend terwijl er al wel hints in de film zaten. Er zitten bekende acteurs tussen zoals Bert Gabriels (voor de Nederlandse lezers hij is stand-up comedian in België) en de acteur Victor Peeters die ook de Royco minute reclame doet. Het is in het West Vlaams maar ze hebben het ondertiteld. Op beeld, geluid en decor is niks aan te merken. Voor mij  zeker een aanrader om in huis te halen. Hij is via Zenopictures te verkrijgen en bij standaardboekhandel.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar