Site pictogram Movie Addicts

Review Toy Story 4

Woody heeft altijd vertrouwen gehad in zijn plek op deze wereld. Zijn grootste prioriteit is de zorg voor Andy en Bonnie. Wanneer Bonnie met tegenzin een nieuw stuk speelgoed, genaamd ‘Forky’, toevoegd aan haar kamer, ontdekt Woody tijdens een avontuurlijke rondreis met oude én nieuwe vrienden, hoe groot de wereld van speelgoed werkelijk kan zijn. 

Wéér een Toy Story film? Jazeker! Ik ging met wat aarzeling kijken, voor de vierde keer een leuke Toy Story film maken, dat gaat nooit lukken dacht ik. Voornamelijk omdat ik zelf vaak de sequels van films meestal niet zo leuk vindt. Maar ik denk dat Toy Story wel de uitzondering op de regel is. In deze film gaat het over Woody’s doel als speelgoed zijnde. Het verhaal is een goede om te vertellen en de boodschap die er achter zit is mooi en wordt goed verteld. Je vindt in deze film de nostalgie terug die je graag zou willen zien en je wordt even meegenomen naar de eerste Toy Story film, die in 1995 uitkwam. Je zal ook merken dat vrijwel alle stemacteurs hetzelfde zijn als in de eerste film. Daarnaast is er ook genoeg ruimte voor nieuwe avonturen en is het echt weer een nieuwe film die ook goed op zichzelf staat. De animaties vond ik super mooi en helder.

Woody is denk ik één van de meest complexe en interessante karakters van heel Pixar. Na vier films mag je dat ook wel verwachten, maar zijn karakter wordt in Toy Story 4 heel mooi verdiept. En wie beter dan Tom Hanks (een van mijn favoriete acteurs) om de stem van Woody wederom te spelen. Je kan aan de stem van Hanks wel een beetje horen dat hij wat ouder wordt, maar dat sluit mooi aan op het karakter van Woody, die ondertussen natuurlijk ook niet meer de jongste is. Er komen ook nieuwe karakters kijken die zeker de toevoeging waard zijn. Sommige zijn heel grappig en zorgen voor genoeg komische momenten. Maar er zijn ook karakters bijgekomen die (zeker voor kinderen) enge elementen aan de film toevoegen. Van alles wat dus! De oude karakters zoals Rex en Mr. & Mrs. Potatohead zien we wat minder terug in Toy Story 4, wat ik persoonlijk wel jammer vond. Er is helaas ook iets minder verhaallijn tussen Woody & Buzz deze keer. Het gaat in deze film echt voornamelijk om Woody. Mocht dit de laatste Toy Story film zijn dan ben ik tevreden met de afloop. Zelf ook benieuwd naar hoe het verder gaat met Woody en zijn vrienden? Ik zou zeggen, waar wacht je nog op!

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar