Site pictogram Movie Addicts

Review Trainwreck

trainwreck-amy-schumer-bill-hader(1)

Geschreven door comédienne Amy Schumer, die ook de hoofdrol speelt en geregisseerd door Judd Apatow moet Trainwreck een van de top komedies van het jaar gaan worden. Het grootste probleem buiten Amerika is echter dat Amy Schumer daar minder bekend is, maar een goede komedie wordt altijd gewaardeerd of er nou bekende in zitten of niet.

Amy is een jonge ambitieuze vrouw, die, dankzij haar opvoeding, monogamie niet bepaald hoog heeft zitten. Nadat het uit is gegaan met haar laatste vriend krijgt ze van haar werk een opdracht die ze niet wilt, namelijk een sportartikel over een opkomende specialist voor sportblessures Aaron Conners (Bill Hader). Na een etentje belanden de twee in bed en het onmogelijke gebeurd Amy blijft bewust de nacht slapen. Sterker nog ze gaan zelfs daten. Amy lijkt haar leven om te gooien of komt de oude feestbeest Amy toch om de hoek kijken?

Trainwreck lijkt in de trailer een recht toe recht aan komedie te worden met een spervuur aan foute grappen. Verwacht en wil je zo een film dan moet ik je misschien teleurstellen, want Trainwreck heeft meer te bieden en dat is eigenlijk alleen maar goed. Buiten alle lompheid en subtiele sarcasme heeft hoofdpersoon Amy namelijk ook een zachte kant, met name als het op haar vader aankomt. Het verhaal op zich is niet heel verassend, maar de invulling, onder andere van de verschillende bijrol spelers, zorgen dat de film een hart krijgt en genoeg hele foute momenten. Zo is er LeBron James, die, als zichelf, vol overtuiging de goede vriend van dokter Conners speelt, maar in tegenstelling tot veel atleten die uitstapjes op acteervlak hebben gedaan overtuigd hij hier wel degelijk op het serieuze en het komische vlak. De onherkenbare Tilda Swinton speelt Amy’s vreselijke baas en hoewel zij ervaring heeft met het spelen van nare figuren speelt ze dit weer met verve en is ze bijna onherkenbaar. Bill Hader is niet bepaald de persoon die je verwacht als love interest en fungeerde de afgelopen jaren vooral als aangever voor hoofdrolspelers in komedies, maar de klik tussen hem en Amy is sterk en belangrijker nog hij overtuigd. Judd Apatow heeft na 2 toch wat mindere films, Funny People en This is 40 waren  minder evenwichtig, nu weer de smaak te pakken mede ingegeven door een goed geschreven script, welke naast veel humor vooral een hart heeft en zich concentreert op de ontwikkeling van de hoofdpersoon. Trainwreck is dan ook meer een romantische komedie dan je zou verwachten, maar wel eentje met een paar hele sterke foute momenten.

 

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar