Site pictogram Movie Addicts

Review Transformers: The Last Knight

Review Transformers: The Last Knight

Na een vriendelijk ontvangst van Pathe Arena Amsterdam kregen wij onze papieren en de bioscoopkaartjes. Op weg naar de IMAX 3D filmzaal werden wij getrakteerd op een heerlijke verkoeling in de vorm van een Magnum. Op de IMAX 3D etage was er een mogelijkheid om samen met twee cosplayers op de foto te gaan (Bumblebee en een Transformer Reaction Force soldaat). Na het inslaan van het nodige filmvoer (popcorn en fris) begon de hoofdfilm: Transformers: The Last Knight.

Samenvatting (voor zover mogelijk)

De geschiedenis tussen mens en Transformers blijkt terug te gaan naar de tijd van Koning Arthur en zijn ridders van de ronde tafel. Deze oeroude geschiedenis gaat oude bekende Yeager (Mark Wahlberg) nog achtervolgen in een tijd waarin de mens en de Transformers of het nu Decepticons of Autobots zijn, lijnrecht tegenover elkaar staan. De mens heeft de robots vogelvrij verklaart en met het ontbreken van Optimus Prime zijn de autobots alles behalve georganiseerd. Optimus Prime komt echter weer terug, alleen is het alles behalve zeker of de mensheid en de autobots daar zo blij mee moeten zijn.

Het feit dat Michael Bay een heel team van schrijvers heeft samengesteld om een waanzinnig verhaal te schrijven voor dit vijfde deel heeft het geheel geen goed gedaan want het verhaal gaat letterlijk overal en nergens naartoe met belachelijk veel actie. Het was dan ook een uitdaging om iets van een samenvatting te schrijven zonder het hele verhaal uit de doeken te doen. Het ontbrak aan een goede opbouw en wist nergens een vaste lijn vast te houden. Ook het acteerwerk was niet echt geweldig zelfs niet van Anthony Hopkins (Edmond Burton). Deze rol had veel te weinig diepgang. Marky Mark Wahlberg (Cade Yeager) maakte zijn B-star status wel gewoon waar. Een rol met veel actie met weinig diepgang. Bij sommige rollen kon je je afvragen wat voegen die toe aan dit verhaal (zoals die van Izabella). De computeranimaties en het geluid waren daarentegen super! Daar had ILM goed zijn best op gedaan. Is dat laatste jouw ding dan is Transformers je aan te raden maar verwacht je een redelijk verhaal en dito acteerwerk dan is dit deel uit de Transformers franchise absoluut niets voor jouw

 

 

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar