Site pictogram Movie Addicts

Review Trick (Vanaf 27 oktober te zien via iTunes)

Review Trick (Vanaf 27 oktober te zien via iTunes)

Halloween is alweer bijna daar dus vooral aandacht voor enge films/series of films met een Halloween thema. Nu is het de beurt aan Trick een horrorfilm welke zich afspeelt rond, hoe kan het ook anders, Halloween. Met oudgediende Omar Epps en Jamie Kennedy, beide ooit slachtoffer in Scream 2, wist ik niet direct wat te verwachtte behalve dat het een film zou zijn met een hoge bodycount.

Halloween 2015, een groep highschool studenten houden een feestje waarbij een spelletje spin the bottle gespeeld wordt met een mes in plaats van een fles. Een van de jongens, Trick, flipt echter en begint zijn mede studenten een voor een neer te steken voordat hij uiteindelijk uitgeschakeld wordt. Zwaargewond weet hij echter uit het ziekenhuis te ontsnappen en in de nacht te verdwijnen. Agent Mike Denver kan het echter niet los laten en jaren later lijkt zijn vermoeden bevestigd te worden als Trick terugkeert naar het stadje en een spoor van dood en verderf achterlaat.

Trick is inderdaad niet bepaald hoogstaand, maar door het hoge tempo, veel bloed en een hoge bodycount proberen de makers alle zwakheden een beetje te verbloemen. En dit lukt ze nog aardig ook. Het niet bepaald hoogstaande verhaal, waarbij de oplettende kijker de twist al van ver ziet aankomen, maar welke ook vol zit met onlogische acties is niet datgene waarvoor je deze film gaat kijken. De politie loopt negen van de tien keer als een kip zonder kop rond en een evenement ontruimen omdat er een moordenaar rondloopt lijkt ook bij geen van de agenten een optie. Daarbij heeft Omar Epps in het verleden toch echt overtuigender geacteerd en ik hoop ook de rest van de cast. Zoals gezegd de opening is lekker hard en bloederig en met name in het begin gaan de makers bloederig te keer. Voor de liefhebbers is er ook aankleding te herkennen uit kult klassiekers als Killer Klowns From Outer Space. Trick is zeker geen hoogvlieger, maar ben je op zoek naar een beetje bloederig en hersenloos vermaak dan is Trick het ideale tussendoortje.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar