Site pictogram Movie Addicts

Review Triple 9

triple9d-xlarge(1)

Crime drama is een genre waar de afgelopen jaren steeds minder van gemaakt lijkt te worden. We zagen in 2006 bijvoorbeeld nog wel de zeer geslaagde film The Departed, waarbij het allemaal draaide om het vinden van een mol. John Hillcoat waagt ook een poging op een gecompliceerd crime drama, namelijk Triple 9. Hillcoat maakte al eerder de apocalypse film The Road en een ander crime drama Lawless. De meningen over deze beide films zijn verdeeld. Zo heb ik dat gevoel ook met Triple 9.

Deze film volgt het verhaal van een groep criminelen bestaande uit ex-militairen en corrupte agenten. Zij worden door de Russische maffia in Atlanta opgedragen om een grote overval te plegen, maar deze kan alleen slagen wanneer de criminelen de tijd hebben. Ze besluiten een triple 9 uit te voeren. Triple 9 is de politiecode voor een neergeschoten agent. Wanneer dat gebeurt zal elke agent in de wijde omgeving naar het plaats van het delict komen en zal dit genoeg tijd voor een overval creëren. Verder volgen we in deze film ook agent Chris (Casey Affleck) en zijn oom (Woody Harrelson). Chris wordt de partner van ene Marcus (Anthony Mackie), die heel toevallig een van de corrupte agenten blijkt te zijn. Chris is dus het potentiele doelwit voor de Triple 9.

Laat ik beginnen met te zeggen dat Triple 9 een erg onevenwichtige film is. Op momenten is de film erg spannend en zit je op het puntje van je stoel, maar op andere momenten zit je je haast te vervelen. Zo zijn er scenes tussen de personages van Kate Winslet, die de Russische maffia runt, en Chiwetel Ejiofor, die verantwoordelijk is voor de criminelen die de overval gaan plegen, die weinig toevoegen aan de film en de vaart eruit halen. Ook scenes met Aaron Paul’s personage zijn maar weinig interessant en Aaron Paul speelt wederom een gerecyclede versie van zijn Breaking Bad personage Jesse Pinkman. Ik mag dan wel negatief overkomen op de verschillende verhaallijnen in deze film, maar de acteerprestaties zijn allemaal erg goed. Het is ook de A-list cast die deze oneven crime film overeind houdt. Zo spelen vooral Casey Affleck en Anthony Mackie erg goed. Het punt is dat al deze fantastische acteurs, hoe goed ze ook zijn, toch allemaal beter waren in andere films. De schuld daarvan ligt mogelijk bij het rommelige script en de regie. John Hillcoat lijkt zijn best te doen om van Triple 9 een sterke en succesvolle crime film te maken, helaas slaagt hij hier niet in. Hillcoat lijkt moeite te hebben met het tempo dat in zijn films zit, zo had ook Lawless dit probleem. Hij weet wel altijd goede acteerprestaties uit zijn spelers te halen. Laten we hopen dat Hillcoat met zijn volgende film het beter aanpakt.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar