Site pictogram Movie Addicts

Review Truth Seekers S1 (Vanaf 30 oktober op Amazon Prime)

Review Truth Seekers S1 (Vanaf 30 oktober op Amazon Prime)

Simon Pegg en Nick Frost samen in een project, daar gaat mijn hart sneller van kloppen gezien de fantastische projecten waaraan deze twee eerder aan hebben gewerkt. Denk Shaun of the Dead, Hot Fuzz! en The Worlds End. Met Truth Seekers zien we dit duo terug in een serie waar zij zelf ook aan mee hebben geschreven en net als Shaun horror met humor combineert.

Gus is een techneut welke werkt voor een telecombedrijf in het zuiden van Engeland. In zijn vrije tijd houdt hij een vlog bij als Truth Seekers waarbij hij paranormale gebeurtenissen onderzoekt. Tegen zijn wil krijgt hij van zijn baas een partner, Elton John, toegewezen welke hij moet opleiden tot hetzelfde niveau. Ineens gebeuren er de vreemdste dingen en krijgt Gus echt te maken met bovennatuurlijke verschijningen. Hij neemt Elton mee op sleeptouw wanneer hij nu de kans ziet met Truth Seekers echte zaken op te lossen. Wanneer de jonge vrouw Astrid bij hun aanklopt voor hulp is dit het begin van een spannend avontuur waarbij vele geheimen uit komen en waar de Truth Seekers de levens van velen moeten zien te redden.

Truth Seekers is een op en top Britse serie als het aankomt op droge humor en dat was natuurlijk ook te verwachten met Simon Pegg en Nick Frost welke beide meegeschreven hebben aan deze serie en ook beide belangrijke rollen spelen in de serie. De serie kent een rustige opbouw waarbij stukje bij beetje het mysterie van verschillende karakters ontrafeld wordt. Humor en mysterie gaan hierbij hand in hand want echt eng wordt het nergens. Spannend echter wel aangezien je als kijker de karakters ook los van elkaar ziet. Het verhaal om Gus lijkt lang een bijrol te spelen waarbij de Truth Seekers puur dient als eerbetoon aan zijn overleden vrouw, naarmate het einde nadert blijken hij en zijn nieuwe vrienden meer met elkaar gemeen te hebben waarbij zijn verleden keihard terugkomt. Zoals eigenlijk bij alle karakters. Het leuke is dat de serie niet alleen steunt op de kwaliteit van Nick Frost en de wisselwerking met Simon Pegg, sterker nog Simon Pegg speelt eigenlijk een behoorlijk kleine rol (welke wel voor lachers zorgt overigens) Malcolm McDowell is misschien wel de grootste verrassing als de inwonende schoonvader van Nick Frost zijn Gus. Als de altijd sjagerijnige Richard komt hij regelmatig scherp en droog uit de hoek en heeft wat dat betreft de meeste lachers op zijn hand. Wat opbouw betreft concentreren de eerste afleveringen zich op de karakters van de Truth Seekers waarna in de tweede helft er een spannende verhaallijn wordt toegevoegd. Deze opzet zal zeker niet iedereen aanspreken, maar ik vond het wel prettig om eerst geïnvesteerd te raken in de karakters zodat ik meer ga meeleven op het moment dat het spannend wordt. Het verhaal biedt daarbij genoeg verrassende wendingen om niet als standaard gezien te worden. Niet geheel onbelangrijk, dit verhaal wordt goed afgesloten, maar laat ook genoeg ruimte voor een vervolg welke er wat mij betreft zeker mag komen. The Truth Seekers is zeker niet eng, maar weet humor, mysterie en spanning goed te combineren en met 8 afleveringen van nog geen half uur per stuk ben je er nog zo doorheen ook.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar