Site pictogram Movie Addicts

Review Turbo Kid Day 20 #myownimaginefestival

Review Turbo Kid Day 20 #myownimaginefestival

Dat Turbo Kid destijds uitgroeide tot een publieksfavoriet mag geen verrassing meer heten. En ook ik werd kostelijk vermaakt door deze low budget M.ad Max variant. Ondertussen stond deze titelalweer even te verstoffen op de plank nadat Mad Max: Fury Road was aangeschaft. Maar ook Mad Max is ooit klein begonnen dus was stiekem wel benieuwd in hoeverre ik mij nog steeds zou kunnen vermaken met deze film.

Het is de verre toekomst van… 1997. Door droogte is de aarde verschroeid en grote delen van de mensheid zijn weggevaagd. Kid scharrelt op zijn BMX zijn kostje bijeen en pendelt tussen verschillende bendes om zijn gevonden spulletjes te ruilen voor water. Kid is geobsedeerd door de comics van Turbo Rider. Hij komt op een dag de wereldvreemde Apple tegen welke hij na een twijfelende start toch gaat waarderen. Wanneer de beruchte bruut Zeus Apple te pakken krijgt, moet Kid laten zien wat hij waard is.

Turbo Kid is en blijft heerlijk retro met zijn goedkope jaren tachtig synthesizer soundtrack, tel daarbij op dat iedereen zich in de film voortbeweegt op fietsen zorgt dit in eerste instantie voor een hoop meligheid en terug doet denken aan de 80’s. Maar het sterkt de film dat het verhaal meer te bieden heeft dan deze 2 gimmicks. Ja, de vertolkingen zijn dik aangezet, maar komen nergens te gemaakt over. Munro Chambers als Turbo kid maakt de verwachte ontwikkeling door, maar speelt deze rol wel met overtuiging. De rol van Laurence Laboeuf als Apple is verrassend, overtuigend en zorgt naast veel lol voor een leuke twist in het verhaal. Voor de ervaren filmkijkers is het leuk om Michael Ironside weer eens te zien schitteren in een ontzettende dik aangezette bad-guy rol (wwar hij zichtbaar van geniet). Turbo Kid voelt af en toe aan als Mad Max light zonder opgevoerde motor actie. Aan de andere kant biedt de film mooi in beeld gebrachte achtervolgingen op de fiets, lekkere ouderwetse special effecten en een gezonde dosis gore. Het grote verschil met zoveel mislukte Mad Max kopieën is dat Turbo Kid wel authentiek aanvoelt en waarschijnlijk het grootste deel van kijkers op en top zal vermaken. Mensen die niet door het lage budget heen kunnen kijken en inventiviteit niet kunnen waarderen moeten zich vooral niet wagen aan deze film (maar deze beroven zichzelf van iets heel leuks). Voor de rest is dit gewoon een zeer vermakelijke post apocalyptische avonturen film welke nog steeds heel goed naast de al bestaande Mad Max films gekeken kan worden.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar