Site pictogram Movie Addicts

Review Turbo Kid

turbo-kid-3

Deze film is een echte festival knaller geworden. We hadden hem al gespot toen deze begin van het jaar zeer positief bij Sundance ontvangen werd, waardoor het stiekem lang wachten was tot het Imagine Fantastische Film Festival. Nu Mad Max op het punt staat uit te komen vonden wij het ook een goed moment om de review met jullie te delen, aangezien het van deze film afdruipt dat de makers hun inspiratie deels uit Mad Max hebben gehaald.

Het is de verre toekomst van… 1997. Door droogte is de aarde verschroeid en grote delen van de mensheid zijn weggevaagd. Kid scharrelt op zijn BMX zijn kostje bijeen en pendelt tussen verschillende bendes om zijn gevonden spulletjes te ruilen voor water. Kid is geobsedeerd door de comics van Turbo Rider en heeft diens pak en helm nagemaakt. Op een dag ontmoet hij het mysterieuze meisje Apple. Ze trekken samen op, maar houden zich koest omdat ze op de hielen worden gezeten door de sadistische Zeus, de zelfverklaarde leider van het gebied. Als Zeus Apple te pakken krijgt, moet Kid laten zien wat hij waard is.

Turbo Kid is heerlijk retro met zijn goedkope jaren tachtig synthesizer soundtrack, tel daarbij op dat iedereen zich in de film voortbeweegt op fietsen zorgt dit in eerste instantie voor een hoop meligheid en terug denken aan de eighties. Maar het sterkt de film dat het verhaal meer te bieden heeft dan deze 2 gimmicks. Ja, de vertolkingen zijn dik aangezet, maar komen nergens te gemaakt over. Munro Chambers als Turbo kid maakt de verwachte ontwikkeling door, maar speelt deze rol wel met overtuiging. De rol van Laurence Laboeuf als Apple is verassend, overtuigend en zorgt naast veel lol voor een leuke twist in het verhaal. Voor de ervaren filmkijkers is het leuk dat Michael Ironside weer eens te zien schitteren in een ontzettende dik aangezette bad-guy rol. Turbo Kid voelt af en toe aan als Mad Max light zonder opgevoerde motor actie, maar met mooi in beeld gebrachte achtervolgingen op de fiets en lekkere ouderwetse special effecten. Het grote verschil met zoveel mislukte kopieën is dat Turbo Kid wel authentiek aanvoelt en waarschijnlijk het grootste deel van het publiek op en top zal vermaken. Mensen die niet door het lage budget heen kunnen kijken en inventiviteit niet kunnen waarderen moeten zich vooral niet wagen aan deze film. Voor de rest is dit gewoon een zeer vermakelijke post apocalyptische avonturen film.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar