Site pictogram Movie Addicts

Review Unbroken

unbroken-banner

 

Louis (Loui) Zamperini (Jack O’Connell) is een olympisch atleet die tijdens de tweede wereldoorlog uitgezonden wordt als bommenwerper bij de luchtmacht. Tijdens een missie stort zijn vliegtuig neer op de Stille Oceaan. Na 47 dagen overleefd te hebben op de open zee wordt hij “gered” door de Japanners, en komt zo in de Japanse krijgsgevangenis. En zijn strijd om te overleven gaat verder waar het op open zee was geëindigd.

Jack O’Connell laat in deze film dat hij echt goed kan acteren. Hij zet hier echt een goede en sterke rol neer en je gaat echt met hem mee leven. Ik werd echt in zijn verhaal en dus in de film meegenomen. In het afgelopen jaar had hij al een sterke hoofdrol in Starred Up en ook nu laat hij zien in dat hij een leadingmen kan zijn in een groots opgezet oorlogsdrama.

Takamasa Ishihara speelde de keiharde kampleider Watanabe, hij was het prototype, nooit macht gehad en buiten de oorlog om vast een lulletje en pispaaltje en krijgt nu de macht en misbruikt dit tot op het bot. Hij komt dan ook echt over als een keiharde kampleider die zijn macht laat zien via iemand en probeert de meest uitgesproken persoon ervoor te gebruiken. Hij maakt de afgunst die alle Japanners toentertijd hadden tegen de Amerikanen duidelijk voelbaar.

Ik vond het een aangrijpende film, dat komt denk ik mede doordat het waargebeurd is. Ik ben geen fan van Angelina Jolie als actrice, maar als regisseuse vind ik dat ze een sterke film heeft afgeleverd en dat mag ze wat mij betreft vaker doen. Ik werd echt meegenomen in het verhaal en leefde ook echt met de Amerikaanse soldaten mee. Heb ook echt diep respect voor Louis Zamperini, die man bewijst dat je niet verder komt met verbitterd zijn.

Oscar nominaties:

Roger Deakins – Camerawerk/cinematografie

Jon Taylor, Frank A. Montano en David Lee – Sound mixing

Becky Sullivan en Andrew DeCristofaro – Sound editing

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar