Site pictogram Movie Addicts

Review Unfriended

Unfriended-Full-Banner

Social media brengt niet alleen maar goeds in deze wereld, zoveel is wel duidelijk met hackers, cyber pesters en ander gespuis waar we tegenwoordig voor gewaarschuwd worden. Unfriended is wat dat betreft op een uitstekend moment uitgebracht, want naast dat dit weer een totaal andere setting voor een horrorfilm is blijkt hij ook nog best actueel in een tijd waarbij foute filmpjes die je leven goed kunnen vergallen.

Unfriended begint met Blaire(Shelley Hennig)  en Mitch (Moses Storm) een jong stel dat online aan het video chatten is. Net op het moment dat het wat spannender lijkt te worden voegen hun vrienden zich toe aan het gesprek. De sfeer is lekker ontspannen en er worden grappen over en weer gemaakt. Er blijkt echter een ongenode gast aanwezig in de chat met de naam Billie227 en Blaire wordt in eens privé aangesproken door Laura (Heather Sossaman), een overleden vriendin, die een jaar geleden zelfmoord pleegde vanwege een gelekt filmpje welke viral ging. Zij verdenkt eerst een van haar vrienden van dit zieke geintje, maar het hardnekkige stalken van Billie227 blijkt er meer mee te maken te hebben. Wanneer een poging om billie227 voorgoed uit de chat te weren op niets uitloopt wordt de sfeer steeds grimmiger en worden niet alleen vriendschappen op de proef gesteld, maar is het ook de vraag wie deze cyberterreur gaat overleven?

Unfriended is wat je noemt een concept horror zoals de o.a. standaard slasher, Saw films, en Paranormal Activity dat in het verleden waren. En zoals bij zoveel is het eerste experiment op een dergelijke film nog verassend geslaagd. Tuurlijk hangen er een aantal onlogische besluiten ten grondslag van de spanning, maar de vertolkingen van de grotendeels onbekende cast maken veel goed, want deze weten stuk voor stuk te overtuigen en komen heel natuurlijk over. Daarbij is de setting dat je als kijker niet gewoon meekijkt bij 1 of meerdere vrienden, maar daadwerkelijk in de chat zit met alle verstoringen die daarbij komen kijken. Dit zal natuurlijk niet iedereen kunnen bekoren, maar jongeren welke zelf ook veel online zijn zullen zich hier weinig aan storen De verhoudingen tussen de vrienden zijn ook heel natuurlijk en komt ook het typgedrag realistisch over. De keuze van de makers om via improvisatie audities een vrienden groep bij elkaar te krijgen heeft dus duidelijk zijn vruchten af geworpen. Het is nu alleen hopen dat er na deze geslaagde film het concept van online terror niet teveel uitgemolken wordt, zodat unfriended zijn kracht behoudt als vernieuwend en unieke horrorfilm (wat ik gezien het lage budget en succes in Amerika zeer betwijfel). Wij zeggen ga dat zien en wees gewaarschuwd!!! Denk na over alles wat je online gooit, want het zou zomaar eens heel verkeerd kunnen aflopen.

 

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar