Site pictogram Movie Addicts

Review Vacation Friends (Nu te zien op Disney+)

Review Vacation Friends (Nu te zien op Disney+)

Disney+ kreeg als kritiek (welke niet geheel onterecht was) dat alles wat erop te zien maar family friendly was. Daarbij had het ook nog lang geduurd voordat ze hun aangekochte Fox titels releasde. Maar wat gebeurt er nu een R rated (16+) film welke direct te zien is op hun kanaal met John Cena (welke behoorlijk wat in het oog springende rollen aan het scoren is) in een hoofdrol. Wij hadden de trailer al eens gezien en toen we zagen dat deze nu direct gratis te streamen was dachten we ‘Waarom niet?’

Marcus is een echte controlfreak welke zijn vriendin Emily mee neemt op een luxe vakantie om haar ten huwelijk te vragen. Alles lijkt in de soep te lopen als zij het losbandige en levendige stel Ron en Kyla ontmoeten. Ze beleven een onvergetelijke vakantie waarna ze weer terugkeren naar hun eigen levens. 7 maanden later is daar de grote dag en Marcus heeft het al zwaar met een aanstaande schoonvader die hem niet mag. Dan verschijnen hun vakantie vrienden Ron en Kyla weer ten tonele met alle gevolgen van dien.

Lil Rel Howery scoorde een aantal jaren geleden met een heerlijke komische bijrol in Get Out! en moet het nu doen in de hoofdrol als de onzekere controlfreak Marcus. Uiteraard is dit een rol welke hem ligt en zijn directe tegenspeelster Yvonne Orji zorgt er als Emily voor dat er wat balans is door veel opener en rustiger te zijn. Meest in het oogspringend is de overtuigende komische rol van John Cena als de losgeslagen Ron. Hij speelt de rol met overtuiging en kleurt nergens tussen lijntjes. Waarom is het bijzonder dat er nu zo’n titel uitkomt op Disney+ (welke wel wat meer aandacht had mogen hebben overigens) Dat is omdat de seks en drugs situaties niet bepaald als family friendly gezien kunnen worden. De situaties waarin de stellen verzeild raken zijn zeker niet allemaal origineel te noemen, maar ze werken wel. Dat komt grotendeels door de overtuigende onbevangenheid van John Cena en Meredith Hagner welke beide niet gewoon een typetje neer wilde zetten maar gewoon mensen welke er een totaal andere visie op na houden als vele anderen. Daarbij lijkt John Cena de ideale partner om je eerste pado trip mee te beleven. Het leuke is dat de makers met sommige grappen net een andere invalshoek gebruiken dan je soms zou verwachten. Vacation Friends zit verder vol stereotypes zoals de norse schoonvader, de onbehoorlijke eigen ouders, de bemoeizuchtige broer en ga zo maar door. De film wordt simpelweg gered door de leuke chemie van de 2 stellen en de goede wisselwerking tussen Lil Rel Howery en John Cena. Dat maakt van Vacation Friends een leuk tussendoortje welke garant zal staan voor een avondje ontspannen lachen.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar