Site pictogram Movie Addicts

Review Vechtershart seizoen 1 (Nu verkrijgbaar op DVD)

unnamed(21)

Vechtsporten, en dan met name de kickbokswereld, hebben een apart imago. Van keiharde discipline met Spartaanse trainingen tot aan drugshandel en openbare geweldplegingen. Hoofdrolspelers Waldemar Torenstra en Imanuelle Grives hebben zich duidelijk in de zweet gewerkt om overtuigend over te komen als kickboksers in deze, door BNN geproduceerde, serie.

Vechtershart vertelt het verhaal van Nick Roest (Waldemar Torenstra), een gevallen boksheld welke net vrij gekomen is uit de gevangenis in Frankrijk. In Nederland wordt hij echter niet echt met open armen ontvangen. Zijn relatie met zijn vader John (Johan Leysen), die tevens zijn trainer en sportschoolhouder is, is behoorlijk verslechterd en hij is dan ook niet meer welkom daar. Mede omdat ook zijn ex Selma (Imanuelle Grives), welke hij achterliet met kind, daar nog altijd traint en coacht en is ondertussen hertrouwd. Nick wilt echter graag terugkomen naar de top, maar komt steeds meer tot de conclusie dat er meer mensen hem tegenwerken dan hem helpen. Als zelfs zijn familie hem meerdere malen in de steek laat blijkt Nick maar op een ding te kunnen bouwen, zijn eigen vechtershart.

Zoals gezegd hangen er verschillende imago’s vast aan de kickbokswereld en Vechterhart zal deze niet ontkrachten, sterker nog velen zullen juist bevestigd worden. Van de criminelen, die geld investeren in de vechtgala’s, tot louche sportschoolhouders, wie vaak met harde hand hun gelijk komen halen. Als dat het enige was wat Vechtershart te bieden heeft was het een behoorlijke recht toe recht aan serie geworden. Er gebeurd namelijk ook genoeg om de hoofdpersoon Nick heen. Zo is er zijn broertje David, wie advocaat is van beroep, maar steeds verder van pad lijkt te raken in een web van drugs en foute beslissingen. Deze rol is fantastisch neergezet door Benja Bruijning, die ook een fysieke transformatie heeft ondergaan voor deze rol. Maar ook Johan Leysen en Imanuelle Grives zitten goed in hun rol, en weten deze dan ook met overtuiging neer te zetten. Van Imanuelle Grives zijn we een hardere rol al gewend door de serie Celblok H, waar zij een grote, vaste rol heeft en ook daar regelmatig van zich af moet slaan. Henk Poort weet een verrassende rol neer te zetten als de Amsterdamse crimineel Rico. Zo gebeurd er genoeg in dit eerste seizoen en wordt er veel ook rustig opgebouwd. Het is daarom jammer dat aan het einde van de serie het geheel een beetje afgeraffeld aanvoelt terwijl dit niet nodig was. De vechtscenes in de ring hadden misschien soms iets dynamischer gemogen, maar over het algemeen weten ook deze te overtuigen. Vechtershart biedt genoeg spanning en drama om een heel seizoen te boeien en biedt tevens genoeg houvast om een tweede seizoen te verantwoorden.

Trailer

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar