Site pictogram Movie Addicts

Review Venom

Review Venom

Venom is een van de meest legendarische vijanden uit de comics van Spiderman en in het teleurstellende Spiderman 3 van Sam Raimi mocht deze symbioot al eens zijn opwachting maken. Nu vond de studio het tijd om een stand-alone film te maken rondom deze schurk en wist daarvoor niemand minder dan Tom Hardy te strikken. Nu waren er al een paar trailers uitgekomen, maar na het zien van de eerste werd ik er niet bepaald warm van. Hierna kwam de volgende domper, men had gehoopt op een R-rated film á la Deadpool en Logan, maar helaas Venom werd PG-13. Daar kwam nog bij dat voorafgaand aan de vertoning ik had begrepen dat de film in Amerika werd afgebrand door de pers. Dus ik ging er zo open minded en zonder verwachtingen voor zitten om Venom in Imax 3D los te zien gaan tijdens de première in Pathé Arena.

 

Eddie Brock is een onderzoeksjournalist met een succesvol programma op tv. Hij is daarnaast verloofd met de liefde van zijn leven de advocate Anne Weying. Wanneer Eddie tegen de zin van zijn baas een schatrijke farmaceut Carlton Drake probeert onderuit te halen in een interview valt alles in duigen voor hem. Maanden later is hij vrijgezel, werkeloos en berooid. Wanneer iemand hem benaderd over de illigale praktijken van Carlton Drake besluit hij toch op onderzoek uit te gaan, maar of dat nu zo een goed idee was? Binnen de kortste keren zit iedereen achter hem aan en moet hij zien te overleven met de kwaadaardige symbioot Venom.

Ja, de verwachtingen waren hooggespannen voorafgaand aan de release en deze werden getemperd door vernietigende recensies uit Amerika. Laten we eerlijk zijn Venom zal zich niet kunnen meten met Marvel producties binnen de Avengers universum en ook het niveau van Deadpool wordt zeker niet gehaald. Aan de andere kant is dit wel een film welke een eigen identiteit heeft waarbij de makers zo min mogelijk hetzelfde proberen te doen als de meeste succesvolle Marvel verfilmingen. De casting van Tom Hardy lijkt daarbij een gouden greep te zijn. Deze acteur ligt natuurlijk al goed dankzij vele sterke acteerprestaties niet in de laatste plaats als Bane in The Dark Knight Rises. In Venom speelt hij wonderwel een minder zwaar personage. Eddie Brock is dan niet altijd even sympathiek daar zijn ambitieuze beslissingen, humor heeft het karakter wel. Met name de scenes waarin Eddie discussies voert met Venom over wat wel en niet mag en kan zullen bij vele voor meer dan een glimlach zorgen. Daarbij heeft Tom ook de stem van Venom gedaan en al met al draait hij de film met verve. Michelle Williams daar en tegen lijkt de laatste jaren een beetje zoekende in grotere producties als deze. De chemie met Tom Hardy was zeker aan het begin ver te zoeken. Gelukkig werd dit naarmate de film vorderde iets beter. Slechterik Carlton Drake, gespeeld door Riz Ahmed, is nou niet bepaald een schurk die tot de verbeelding spreekt. Dit probeerden de makers grotendeels goed te maken door zijn ziekelijke ambitie welke helaas te weinig verklaard wordt in de film waardoor hij toch behoorlijk eendimensionaal blijft. Wat het verhaal betreft springt de film vooral in het begin  van de hak op de tak om maar zo snel mogelijk richting de introductie van Venom te gaan. Hierna hebben de makers wel weer de tijd genomen om de wisselwerking Eddie en Venom ruimte te geven. Dit zorgt ervoor dat de film zijn tempo vasthoudt en vermakelijk blijft tot aan het einde wanneer de confrontatie volgt die zeker niet teleurstelt.  Wat betreft hardheid hebben de makers zich vooral ingehouden op bloed ( en dat is in Amerika vaak genoeg om onder de R-rating uit te komen) want Venom is verder toch behoorlijk hard naast zijn gruwelijke voorkomen. Ik denk dat de korte productie tijd, er zat minder dan een jaar tussen aankondiging, productie en release, er mede voor gezorgd heeft dat een aantal dingen wat gehaast overkomen en het script niet helemaal je van het is. Venom is echter wel zeer vermakelijk en dat is mede te danken aan Tom Hardy welke duidelijk plezier had in zijn rol van Eddie/Venom. Ps blijf vooral zitten voor de 2 extra filmpjes na afloop.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar