Site pictogram Movie Addicts

Review We Are Your Friends

We-Are-Your-Friends(1)

Vier vrienden, Cole (Zac Efron), Mason (Jonny Weston), Ollie (Shiloh Fernandez) en Squirrell (Alex Shaffer), staan op het punt in hun leven dat ze het roer om willen gooien en hogerop in het leven willen komen. Cole is hard bezig om die ene track te maken waarmee hij het verschil kan maken. Mason werkt als zijn agent en heeft er voor gezorgd dat hij elke donderdag in een vaste club kan draaien. Maar wanneer Cole James (Wes Bentley) ontmoet is deze niet onder de indruk van zijn muziek en daagt hem uit om zijn eigen unieke sound te vinden. De wereld van James en zijn vriendin Sophie (Emily Ratajkowski) maakt veel indruk op Cole hierdoor vergeet hij, misschien wel de belangrijkste mensen in zijn leven, zijn vrienden.

De eerste film van Max Joseph, wie hiervoor wel veel documentaires en shorts gemaakt heeft en natuurlijk bekend is van MTV’s Catfish, is voor mijn gevoel goed gelukt. Natuurlijk is het een 13 in dozijn verhaal, want we hebben al meerdere films gezien waar een vriendengroep op zoek naar zich zelf gaat. Het gaat er om heeft hij het goed in beeld gebracht en is het verhaal leuk genoeg om naar te kijken. Ja, dat is het zeker! En daarbij helpt natuurlijk ook dat de muziek heel goed is in deze film. Ik kon niet met mijn hoofd stil zitten tijdens te film.

Bij het zien van de trailer had ik mijn bedenkingen bij de vriendengroep, omdat ik ze nogal heel verschillend vond qua voorkomen. Maar op de een of andere manier werkte het wel, je kreeg wel echt het gevoel dat het vrienden waren die elkaar al van kleins af aan kende.

Zac Efron speelt een leuke rol als Cole, iemand die graag groot wilt worden in de dj wereld en graag die ene track wilt maken om op te vallen. Hij komt overtuigend over als opkomende dj en hij misstaat zeker niet achter een draaitafel.

Jonny Weston speelt heethoofd Mason die er veel voor over had om zijn vriend Cole groot te maken. En hij deed dit dan ook met volle overtuiging. Hij kwam goed over als iemand die schijt heeft aan bepaalde regels en graag duidelijk maakt hoe hij graag de dingen wilt hebben en hoe hij over dingen denkt.

Wes Bentley speelt een verwaande, bijna naast zijn schoenen lopende dj die op zijn terugweg is. Hij heeft zijn beste tijd gehad, maar ziet dit zelf nog niet in en denkt dat hij nog on top of the world is. Ondanks dat hij zichzelf nog werelds vindt is hij bereidt Cole te helpen om in zijn voetsporen te treden.

Emily Ratajkowski is een model dat haar carrière wilt verbreden met acteren. Nu acteert ze absoluut niet slecht, alleen is haar gezichtsmimiek af en toe te veel aanwezig waardoor dit mij stoorde. (Maar hier zullen de mannen vast minder last van hebben haha). Ze heeft zich zeker niet weg laten acteren door acteurs als Zac Efron en Wes Bentley.

Ik vond het zeer zeker een vermakelijke film en ik zou hem zeker ook aanraden. Wat ik eerder al zei, de muziek maakt veel goed in deze film, maar verder is de film ook een heerlijke, vermakelijke wegkijk film. En voor de muziek zou ik hem zeker in de bioscoop aanraden, dan is het een klein beetje alsof je je op een festival begeeft.

 

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar