Site pictogram Movie Addicts

Review While We’re Young

while-were-young-ben-stiller-adam-driver

Noah Baumbach is een zeer eigenzinnige regisseur, welke in de loop der jaren al meerdere bijzondere films heeft gemaakt. Met Naomi Watts en Ben Stiller in de hoofdrollen en Amanda Seyfried en Adam Driver in de bijrollen is dit, qua namen, een van zijn meest aansprekende titels.

Josh (Ben Stiller) en zijn vrouw Cornelia (Naomi Watts) leiden een droomleven in New York. Josh werkt vol passie aan zijn nieuwe documentaire, terwijl Cornelia een succesvolle carrière heeft als producente. Zonder kinderen of zware verantwoordelijkheden kan elke dag een avontuur zijn. Wanneer al hun vrienden aan gezinsuitbreiding beginnen, merken Josh en Cornelia echter dat ze misschien toch niet meer zo jong zijn als ze zelf denken. Net op dat moment komt een stel hippe twintigers hun leven binnengewandeld. De vrijgevochten Jamie (Adam Driver) en zijn vriendin Darby (Amanda Seyfried) zijn spontaan, ontwapenend en cool. Bovendien lijken ze onophoudelijk van elke dag een feest te kunnen maken. Hun enthousiasme en zelfvertrouwen slaat over op de twee veertigers. Maar hoe lang kan deze ongewone vriendschap blijven duren?

While We’re Young begint als een komedie, waarbij de humor vooral komt uit het feit dat Josh en Cornelia zich proberen vast te houden aan hun jeugd. Ben Stiller en Naomi Watts zitten goed in hun rol en werken uitstekend als de uitgebluste veertigers. Ze krijgen ook super tegenspel van Adam Driver en Amanda Seyfried als levenslustige twintigers. Het verhaal weet zeer herkenbaar de issues van veertigers aan te stippen op een komische wijze en dit is ook het sterke punt van de film. De verhaallijn rondom de in het slop zijnde carrière van Josh, die in Jamie een jonge versie van zichzelf ziet werkt ook goed, echter komt de finale hierom heen ietwat geforceerd over. Ook het spel van Ben Stiller veranderde in dit stuk in rollen welke hij zo vaak heeft gespeeld, namelijk van de onbegrepen man, en dat is wel jammer. Wat betreft het tijdsbeeld en het overbrengen van de issues van het ouder worden voordat je er erg in hebt scoort de film heel hoog. Leuk dingetje is dat de vader van Cornelia (Naomi Watts) wordt gespeeld door Hollywood veteraan Charles Grodin (die in de jaren ’90 nog gescoord had met de Beethoven films). Noah Baumbach heeft een eigen stijl en snijdt op aparte wijze de onderwerpen aan en daar moet je van houden, maar While We’re Young weet te vermaken op meerdere niveaus, waarbij dertigers en veertigers zich veel in zullen herkennen. Ondanks wat missers op het einde, gewoon een zeer vermakelijke film die velen zal raken, maar dat is dan ook direct eigenlijk de doelgroep en misschien ook wel het enige zwakke punt van de film dat deze film vooral jongere generaties minder zal aanspreken.

 

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar