Site pictogram Movie Addicts

Review Wild Card

wild-card-us-trailer-banner

Een nieuwe Jason Statham staat weer garant voor een hoop rake klappen, maar eerlijk is eerlijk de laatste paar jaar vallen de scripts steeds vaker tegen, waardoor Jason Statham zijn extra kracht in vergelijking met hardhitters uit de jaren 80 en 90 (hij kan namelijk wel echt acteren) te weinig kan etaleren. En toch kijken wij nog altijd met veel meer plezier naar een Jason Statham film dan naar bijvoorbeeld Steven Segal (ja die leeft nog)

Wild Card verteld het verhaal van Nick (Jason Statham), een man die van alles voor je kan regelen in de city of sin Las Vegas. Hij weet bij wie hij uit de buurt moet blijven, maar de zware jongens vallen hem ook niet lastig. Dan wordt hij gebeld door een vriendin uit zijn verleden die te grazen is genomen door een stel maffiosi. Met frisse tegenzin helpt Nick haar de rekening te vereffenen met het risico dat er wraak genomen gaat worden. Zal Nck zijn geluk eindelijk keren in Las vegas of heeft hij nu toch de verkeerde tegen de schenen geschopt?

Wild Card is in de basis niet slecht, maar goed is het ook niet. Het verhaal is behoorlijk onsamenhangend. De achtergrond van de hoofdpersoon moet je maar voor lief nemen, net als zijn motivatie om in eerste instantie niet en dan wel tot actie over te gaan. Ook het verloop van het verhaal schiet alle kanten op en probeert op die manier een beeld te schetsen van Las Vegas. Een van de aspecten welke de actiefilms van Jason Statham nog enigszins geloofwaardig maakte is dat hij niet onaantastbaar is en regelmatig zelf ook wel klop krijgt. In Wild Card is dat echter niet het geval (zelf in zwaar dronken toestand lijkt hij ineens weer helder en slaat zo een stuk of tien man van zich af, zonder noemenswaardige klappen te krijgen). De aankondiging op de poster met Sofia Vergara, Stanly Tucci en Jason Alexander staat mooi, maar alleen Stanly Tucci’s karakter Baby heeft functie in het verhaal en de scéne met hem is mischien wel het hoogte punt van de film. Nee Jason Statham kan en verdient beter. Gelukkig kunnen we hem dit jaar nog als bad guy zien in Furious 7 en als spion in het hopelijk grappige Spy.

 

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar